Technologia żywności i żywienie człowieka
Poziom – I stopnia - studia inżynierskie
Forma – stacjonarne/niestacjonarne
Profil kształcenia – ogólnoakademicki
Przedmiot obowiązkowy
Jeden z przedmiotów do wyboru: biologia, chemia, fizyka/fizyka z astronomią lub matematyka – na poziomie podstawowym lub rozszerzonym z części pisemnej egzaminu maturalnego
Przedmiot dodatkowy
Język obcy nowożytny – na poziomie podstawowym lub rozszerzonym z części pisemnej egzaminu maturalnego
i/lub wyniki egzaminu lub egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie lub egzaminów zawodowych: technik żywienia i usług gastronomicznych, technik usług kelnerskich, technik przetwórstwa mleczarskiego, technik technologii żywności
Kryterium dodatkowe w przypadku, gdy liczba kandydatów z tą samą liczbą punktów przewyższa limit wolnych miejsc na kierunek
Język polski – na poziomie podstawowym lub rozszerzonym z części pisemnej egzaminu maturalnego
Zasady przeliczania wyników znajdują się tutaj.
Opis kierunku i/lub specjalności znajduje się tutaj.