Technologia żywności i żywienie człowieka

Poziom – II stopnia
Forma – studia stacjonarne/niestacjonarne
Profil kształcenia – ogólnoakademicki

Wymagania wstępne
Dyplom ukończenia studiów I stopnia (co najmniej siedmiosemestralnych) lub jednolitych studiów magisterskich z kierunków: technologia żywności i żywienie człowieka, bezpieczeństwo i certyfikacja żywności, bezpieczeństwo i produkcja żywności, jakość i bezpieczeństwo żywności, produkcja i bezpieczeństwo żywności, towaroznawstwo lub innych związanych z dyscypliną technologia żywności i żywienia.

Kryterium kwalifikacyjne
Ocena na dyplomie ukończenia studiów z kierunków technologia żywności i żywienie człowieka, bezpieczeństwo i certyfikacja żywności, bezpieczeństwo i produkcja żywności, jakość i bezpieczeństwo żywności, produkcja i bezpieczeństwo żywności, towaroznawstwo.
Pozytywny wynik rozmowy kwalifikacyjnej sprawdzającej kompetencje kandydata do podjęcia studiów II stopnia opartej na zagadnieniach kierunkowych do egzaminu inżynierskiego dla kierunku technologia żywności i żywienie człowieka prowadzonego przez Uniwersytet Rzeszowski, dla absolwentów kierunków studiów innych niż wymienione powyżej, ale związanych z dyscypliną technologia żywności i żywienia

Kryterium dodatkowe, gdy liczba kandydatów z tą samą liczbą punktów przewyższa limit wolnych miejsc na kierunek
Średnia arytmetyczna ocen z toku studiów

Zasady przeliczania wyników znajdują się tutaj.
Opis kierunku i/lub specjalności znajduje się tutaj.