dr inż. Paweł Hanus

  • Jednostka:
    Zakład Ogólnej Technologii Żywności i Żywienia Człowieka
  • Budynek: D9
  • Pokój: 254
  • Nr telefonu: +48(17) 785 5235
  • Email: [email protected]
  • ORCID: 0000-0002-5859-9023
  • Konsultacje: Środa 8:00 - 8:45, Środa 15:00 - 15:45

Informacje

Paweł Hanus

ORCID: 0000-0002-5859-9023

Uczelnia/Kolegium/Instytut/Jednostka organizacyjna: Uniwersytet Rzeszowski / Kolegium Nauk Przyrodniczych / Instytut Technologii Żywności i Żywienia / Zakład Ogólnej Technologii Żywności i Żywienia Człowieka

Słowa klucze: związki bioaktywne w żywności, przetwórstwo owoców i warzyw, przechowalnictwo owoców i warzyw

 

Jestem zatrudniony na Uniwersytecie Rzeszowskim od 11.02.2019 r. początkowo, jako starszy referent techniczny, od 01.09.2019 r. jestem zatrudniony na stanowisku asystenta, a od 01.03.2023 r. na stanowisku adiunkta.

Na stanowisku asystenta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych realizowałem badania do dysertacji doktorskiej pt: „Wpływ wybranych metod obróbki termicznej oraz sposobów pakowania na jakość i wartość odżywczą produktów typu „ready to cook” z papryki czerwonej” pod kierunkiem prof. dr hab. inż. Grażyny Jaworskiej i dr Karolina Pycia.

 

Doświadczenie w projektach badawczych, badawczo-rozwojowych, artystycznych i innych:

    • „Opracowanie technologii wytwarzania nutraceutyku na bazie surowców pochodzenia roślinnego” pod kierownictwem prof. dr hab. inż. Grażyny Jaworskiej w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020. Podmiot zlecający: VIANAT Sp. z o.o, Sp.k,

 

    • „Opracowanie ulepszonej technologii przetwarzania miazgi z buraka ćwikłowego w celu wytworzenia soku” pod kierownictwem prof. dr hab. inż. Grażyny Jaworskiej w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020. Podmiot zlecający: VIANAT Sp. z o.o, Sp.k

 

    • "Opracowanie innowacyjnej technologii produkcji żywności, która ma na celu powstanie ulepszonego wyrobu żywnościowego" realizowana dla CUKIERNIA "SĄDECKA" Marta Gorczyca i wspólnicy Spółka Jawna z siedzibą w Starym Sączu w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, 2 Wsparcie otoczenia i potencjału przedsiębiorstw do prowadzenia działalności B+R+I, 2.3 Proinnowacyjne usługi dla przedsiębiorstw, 2.3.2 Bony na innowacje dla MŚP;

 

    • Opracowanie nowej lub znacząco ulepszonej technologii wytwarzania wyrobów cukierniczych w formie cukierków galaretek/pianek/galaretko-pianek o różnych smakach charakteryzujących się podwyższoną wartością biologiczną, zrealizowany dla Zakładów Produkcji Cukierniczej NORD Sp. Z o.o. z siedzibą w Szczecinie na podstawie umowa nr 02/2020/UCTT/BK na wykonanie usługi B+R zawarta w dniu 5 listopada 2020 r. CPV: Usługi badawcze i eksperymentalno-rozwojowe oraz pokrewne usługi doradcze]'

 

Publikacje