Wdrożenie wyników prac B+R w celu uruchomienia produkcji innowacyjnego napoju funkcjonalnego
Nazwa (w j. polskim): Wdrożenie wyników prac B+R w celu uruchomienia produkcji innowacyjnego napoju funkcjonalnego na bazie proszku miodowego wzbogaconego w bioaktywne składniki roślinne
Nazwa (w j. angielskim): Implementation of the results of R&D works to launch the production of an innovative functional drink based on honey powder enriched with bioactive plant ingredients
Numer umowy: POIR.03.02.01-18-0068/21
Kwota dofinansowania: 15 991 780 PLN
Źródło finansowania: Program Operacyjny Polska Wschodnia
Okres realizacji: 2021-2023
Kierownik projektu: dr hab. inż. Małgorzata Dżugan, prof. UR (Zadania UR)
Opis projektu (w j. polskim): Celem projektu jest wprowadzenie do oferty przedsiębiorstwa Woda Leżajsk nowego produktu – bezalkoholowego napoju funkcjonalnego na bazie proszku miodowego wzbogaconego w bioaktywne składniki roślinne.
Opis projektu (w j. angielskim): The aim of the project is to introduce a new product to the offer of Woda Leżajsk - a non-alcoholic functional drink based on honey powder enriched with bioactive plant ingredients.