Żywienie człowieka w gastronomii
ROK I (Rok akademicki 2022/2023 i 2023/2024)
- Marketing produktów spożywczych
- Metodologia badań naukowych żywności
- Modelowanie jakości produktów
- Nowe trendy w gastronomii
- Obróbka kulinarna mięsa i jaj
- Polityka wyżywienia ludności
- Pracownia magisterska
- Prawa autorskie i patentowe
- Procesy enzymatyczne w produkcji żywności
- Seminarium magisterskie
- Współczesne kierunki w analizie żywności
- Współczesne trendy w inżynierii przemysłu spożywczego
- Wyposażenie zakładów gastronomicznych
- Żywienie człowieka we współczesnym świecie
- Żywienie wybranych grup ludności
PRZEDMIOTY DO WYBORU:
- Dietetyczne wyroby ciastkarskie i cukiernicze
- Grzyby jako żywność w żywieniu człowieka
- Potrawy z drobiu i jaj
- Prozdrowotne właściwości miodów i innych produktów pszczelich
ROK II (Rok akademicki 2023/2024)
- Obsługa konsumenta
- Organizacja żywienia zbiorowego
- Pracownia magisterska
- Projektowanie zakładów gastronomicznych
- Seminarium magisterskie