Wydział Technologiczno-Przyrodniczy

Wydział Technologiczno-Przyrodniczy

Agroleśnictwo

 

Wykaz przedmiotów objętych procedurą potwierdzania efektów uczenia się dla kierunku:

Agroleśnictwo, studia I stopnia o profilu ogólnoakademickim:

  1. Chemia
  2. Ekologia ogólna
  3. Fizjologia roślin
  4. Ochrona przyrody
  5. Geodezja
  6. Kształtowanie i ochrona krajobrazu

Architektura krajobrazu

Wykaz przedmiotów objętych procedurą potwierdzania efektów uczenia się dla kierunku:

Architektura krajobrazu, studia I stopnia o profilu ogólnoakademickim:

  1. Komputerowe wspomaganie projektowania
  2. Ochrona roślin
  3. Pielęgnacja i ochrona terenów zieleni
  4. Podstawy kosztorysowania
  5. Projektowanie obiektów architektury krajobrazu I
  6. Zasady projektowania krajobrazu
  7. Zielne rośliny ozdobne

Architektura krajobrazu, studia II stopnia o profilu ogólnoakademickim:

  1. GIS w architekturze krajobrazu
  2. Rekultywacja terenów zdegradowanych
  3. Ochrona krajobrazu
  4. Planowanie przestrzenne
  5. Projektowanie konserwatorskie

 

Ochrona środowiska

Sylabusy przedmiotów objętych procedurą potwierdzania efektów uczenia się dla kierunku ochrona środowiska znajdują się w zakładce:

Wykaz przedmiotów objętych procedurą potwierdzania efektów uczenia się dla kierunku:

Ochrona środowiska, studia I stopnia o profilu ogólnoakademickim:

  1. Chemia
  2. Kartografia i geograficzne systemy informacyjne
  3. Ochrona atmosfery i monitoring powietrza
  4. Odpady przemysłowe i komunalne w środowisku
  5. Technologie bioenergetyczne
  6. Technologie oczyszczania ścieków

 

Ochrona środowiska, studia II stopnia o profilu ogólnoakademickim:

  1. Analityka substancji toksycznych w środowisku
  2. Planowanie przestrzenne

 

Odnawialne źródła energii i gospodarka odpadami

 

Wykaz przedmiotów objętych procedurą potwierdzania efektów uczenia się dla kierunku:

Odnawialne źródła energii i gospodarka odpadami, studia I stopnia o profilu ogólnoakademickim:

  1. Podstawy ekonomii
  2. Technologia informacyjna
  3. Grafika inżynierska
  4. Komputerowe wspomaganie projektowania
  5. Analiza danych z elementami statystyki w OZEiGO
  6. Pozyskiwanie funduszy w OZEiGO

Odnawialne źródła energii i gospodarka odpadami, studia II stopnia o profilu ogólnoakademickim:

  1. Metody operacyjnego zarządzania projektami
  2. Kierowanie zespołem projektowym
  3. Komputerowe wspomaganie projektowania 3D
  4. Audyt energetyczny
  5. Ocena oddziaływania OZEiGO na środowisko

 

Rolnictwo

Sylabusy przedmiotów objętych procedurą potwierdzania efektów uczenia się dla kierunku rolnictwo znajdują się w zakładce:

Wykaz przedmiotów objętych procedurą potwierdzania efektów uczenia się dla kierunku:

Rolnictwo, studia I stopnia o profilu ogólnoakademickim:

  1. Ogólna uprawa roli i roślin
  2. Chemia rolna
  3. Technika rolnicza
  4. Ochrona roślin
  5. Produkcja zwierzęca
  6. Organizacja i ekonomika gospodarstw

 

Rolnictwo, studia II stopnia o profilu ogólnoakademickim:

  1. Doświadczalnictwo rolnicze
  2. Pracownia analiz instrumentalnych
  3. Systemy gospodarowania w rolnictwie

 

Technologia żywności i żywienie człowieka

Sylabusy przedmiotów objętych procedurą potwierdzania efektów uczenia się dla kierunku technologia żywności i żywienie człowieka znajdują się w zakładce:

https://www.ur.edu.pl/pl/wydzialy/wydzial-technologiczno-przyrodniczy/student/kierunki-studiow-programy-rozklady-sylabusy/sylabusy-9

Wykaz przedmiotów objętych procedurą potwierdzania efektów uczenia się dla kierunku:

Technologia żywności i żywienie człowieka, studia I stopnia o profilu ogólnoakademickim:

  1. Chemia żywności
  2. Opakowania żywności
  3. Toksykologia żywności
  4. Mikrobiologia żywności
  5. Inżynieria procesowa w przemyśle spożywczym
  6. Żywienie człowieka
  7. Maszynoznawstwo i aparatura przemysłu spożywczego
  8. Ogólna technologia i utrwalanie żywności
  9. Chłodnictwo i przechowalnictwo żywności

 

Technologia żywności i żywienie człowieka, studia II stopnia o profilu ogólnoakademickim:

  1. Żywność ekologiczna
  2. Żywienie człowieka we współczesnym świecie
  3. Marketing produktów spożywczych
  4. Polityka wyżywienia ludności.