Zakład Inżynierii Produkcji Rolno-Spożywczej
ul. Zelwerowicza 4, 35-601 Rzeszów, budynek D9, tel. 17 785 50 51, zipr@ur.edu.pl
prof. dr hab. inż. Józef Gorzelany - kierownik Zakładu |
Badania obejmują ocenę kosztochłonności i energochłonności wybranych płodów rolnych. Właściwości mechaniczne i chemiczne wybranych warzyw i owoców w aspekcie strat w czasie zbioru, transportu, obróbki i przechowywania. |
dr hab. inż. Piotr Kuźniar, prof. UR tel. 17 785 50 48 e-mail: [email protected] pok. 48, budynek D9 ul. Zelwerowicza 4, 35-601 Rzeszów |
Badania obejmują ocenę właściwości fizycznych i chemicznych wybranych surowców i produktów pochodzenia roślinnego i zwierzęcego w aspekcie ograniczenia strat ilościowych i jakościowych w czasie zbioru, przetwarzania i przechowywania. |
dr hab. inż. Natalia Matłok, prof. UR tel. 17 785 50 44 e-mail: [email protected] pok. 44, budynek D9 ul. Zelwerowicza 4, 35-601 Rzeszów |
Badania związane są z zastosowaniem wybranych czynników abiotycznych w celu modyfikacji jakości surowca zielarskiego i owoców. |
ks. dr hab. Mirosław Twardowski, prof. UR |
W swej pracy badawczej koncentruję się głównie na kluczowych problemach filozofii biologii i etyki środowiskowej. Moja aktywność naukowa nie ma charakteru pracy laboratoryjnej. Istotą mojej pracy badawczej jest synteza o charakterze interdyscyplinarnym. Interdyscyplinarność ta w publikacjach jest widoczna w wymiarach merytorycznym, metodologicznym i wnioskodawczym. |
dr inż. Grażyna Gajdek |
Tematyka badawcza jest związana z oceną efektywności ekonomicznej w agrobiznesie. |
dr Marcin Halicki |
Badania obejmują: |
dr inż. Piotr Molenda |
Przygotowanie pracowni komputerowych do realizacji zajęć dydaktycznych. Wspomaganie od strony technicznej i metodycznej prowadzonych badań naukowych przez pracowników naukowych zakładu. |
dr inż. Miłosz Zardzewiały tel. 17 785 50 45 e-mail: [email protected] pok. 45, budynek D9 ul. Zelwerowicza 4, 35-601 Rzeszów |
Badania obejmują ocenę kosztochłonności i energochłonności wybranych warzyw. Właściwości mechaniczne i chemiczne wybranych warzyw uprawianych w gruncie i pod osłonami. |
Pracownicy Techniczni
Grzegorz Szeliga, tel. 5068, p.G51