Aktualności

Blisko 2 mln zł na realizację 6 grantów PCI w Instytucie TŻiŻ

W dniu 16 grudnia 2021 r. odbyło się posiedzenie Komitetu Alokacji Zasobów (KAZ), podczas którego przedstawiciele PCI, organizacji biznesowych oraz uczelni partnerskich PCI: Politechniki Rzeszowskiej, Uniwersytetu Rzeszowskiego i Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie dokonali wyboru najlepszych projektów spośród złożonych w ramach III naboru na prace B+R jednostek naukowych.

 

W ramach III naboru grantów PCI finansowanie badań w Kolegium Nauk Przyrodniczych otrzymało 20 projektów, w tym 6 projektów w Instytucie Technologii Żywności i Żywienia.

 

Gratulacje!

 

Lp. Nr wniosku Temat projektu Kwota (zł) Koordynator projektu Liczba uzyskanych punktów za projekt
1 N3_004 Innowacyjny napój chemoprewencyjny wzbogacony w bioaktywne fitozwiązki owoców jagodowych 219254,00 mgr inż. Natalia Żurek 80
2 N3_066 Biowęglowa saszetka nawozowa do roślin doniczkowych 423170,00 dr Bogdan Saletnik 72
3 N3_125 Sposób wytwarzania neutralnego organoleptycznie biokonserwantu na bazie propolisu 316973,00 dr hab. inż. Małgorzata Dżugan, prof. UR 69,5
4 N3_478

 

Pochłaniacz etylenu z biomasowym złożem toryfikowanym

 

420330,00 dr inż. Marcin Bajcar 69,5
5 N3_127

 

Opracowanie powłoki aluminiowej opakowaniowej zgrzewalnej do celów spożywczych o silnych właściwościach przeciwbakteryjnych i przeciwwirusowych

 

294993,00 dr Dorota Grabek-Lejko 66
6 N3_104 Innowacyjny produkt mięsno-roślinny o wzbogaconej wartości odżywczej i prozdrowotnej 143278,60 dr inż. Anna Augustyńska-Prejsnar 65,5

 

wstecz