Aktualności
Blisko 2 mln zł na realizację 6 grantów PCI w Instytucie TŻiŻ
W dniu 16 grudnia 2021 r. odbyło się posiedzenie Komitetu Alokacji Zasobów (KAZ), podczas którego przedstawiciele PCI, organizacji biznesowych oraz uczelni partnerskich PCI: Politechniki Rzeszowskiej, Uniwersytetu Rzeszowskiego i Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie dokonali wyboru najlepszych projektów spośród złożonych w ramach III naboru na prace B+R jednostek naukowych.
W ramach III naboru grantów PCI finansowanie badań w Kolegium Nauk Przyrodniczych otrzymało 20 projektów, w tym 6 projektów w Instytucie Technologii Żywności i Żywienia.
Gratulacje!
Lp. | Nr wniosku | Temat projektu | Kwota (zł) | Koordynator projektu | Liczba uzyskanych punktów za projekt |
1 | N3_004 | Innowacyjny napój chemoprewencyjny wzbogacony w bioaktywne fitozwiązki owoców jagodowych | 219254,00 | mgr inż. Natalia Żurek | 80 |
2 | N3_066 | Biowęglowa saszetka nawozowa do roślin doniczkowych | 423170,00 | dr Bogdan Saletnik | 72 |
3 | N3_125 | Sposób wytwarzania neutralnego organoleptycznie biokonserwantu na bazie propolisu | 316973,00 | dr hab. inż. Małgorzata Dżugan, prof. UR | 69,5 |
4 | N3_478 |
Pochłaniacz etylenu z biomasowym złożem toryfikowanym
|
420330,00 | dr inż. Marcin Bajcar | 69,5 |
5 | N3_127 |
Opracowanie powłoki aluminiowej opakowaniowej zgrzewalnej do celów spożywczych o silnych właściwościach przeciwbakteryjnych i przeciwwirusowych
|
294993,00 | dr Dorota Grabek-Lejko | 66 |
6 | N3_104 | Innowacyjny produkt mięsno-roślinny o wzbogaconej wartości odżywczej i prozdrowotnej | 143278,60 | dr inż. Anna Augustyńska-Prejsnar | 65,5 |