Aktualności
Dzień Maturzysty w Instytucie Technologii Żywności i Żywienia
Dnia 24 listopada 2022 roku w ITŻiŻ odbył się Dzień Maturzysty, podczas którego gościliśmy ponad 200 uczniów z Techników o profilu związanym z żywnością!
W programie Instytut zaoferował uczniom zarówno wykłady, jak również warsztaty i pokazy w laboratoriach naszej jednostki. Ponadto odbył się konkurs z nagrodami dotyczący wiedzy z zakresu żywności i żywienia, a wręczenie nagród odbyło się podczas zamknięcia uroczystości.
Dziękujemy wszystkim przybyłym uczniom i nauczycielom za odwiedziny i liczny oraz aktywny udział w wydarzeniu!
Dziękujemy także wszystkim, którzy zaangażowali się w organizację tego wydarzenia: Władzom Instytutu: prof. UR Ireneusz Kapusta i pomysłodawczyni dr inż. Joanna Kaszuba, Pani Prodziekan KNP dr inż. Karolina Pycia, Pracownikom: prof. dr hab. inż. Grażyna Jaworska, prof. UR Małgorzata Dżugan, prof. UR Grzegorz Zaguła, dr inż. Greta Adamczyk, dr inż. Maria Czernicka, dr inż. Małgorzata Pawlos, dr inż. Paulina Duma - Kocan, dr inż. Magdalena Buniowska - Olejnik, dr Dorota Grabek - Lejko, dr Agata Pawłowska, dr inż. Katarzyna Rolf, mgr inż. Izabela Baran, mgr inż. Zuzanna Posadzka, mgr inż. Natalia Żurek, mgr inż. Ewelina Sidor, mgr inż. Magdalena Kowalczyk, mgr inż. Paulina Angrys, dr Maciej Kluz, dr inż. Michał Miłek, dr inż. Tomasz Cebulak, dr inż. Tomasz Piechowiak, dr inż. Marian Gil, dr inż. Janusz Mroczek, mgr inż. Paweł Hanus, mgr inż. Karol Pietrzyk. Ponadto serdecznie dziękujemy Studentom I i II stopnia kierunku TŻiŻC za reprezentowanie naszego Instytutu oraz pomoc w przeprowadzeniu wydarzenia oraz Pracownikom Kolegium Nauk Przyrodniczych, którzy włączyli się do organizacji tego wydarzenia!