Aktualności
Finansowanie 3 projektów w Instytucie Technologii Żywności i Żywienia w ramach grantów PCI
12 stycznia 2021 r. odbyło się posiedzenie Komitetu Alokacji Zasobów (KAZ), podczas którego dokonano wyboru najlepszych projektów spośród wniosków rekomendowanych do dofinansowania po ocenie merytorycznej w ramach II. naboru na prace B+R jednostek naukowych. Ze względu na wysoką jakość projektów, Zarząd PCI (zgodnie z rekomendacją KAZ) zdecydował o podniesieniu alokacji konkursowej z pierwotnie planowanych 6 000 000 zł do 9 324 330,80 zł w wyniku czego granty otrzymają 63 zespoły naukowe.
Jest nam bardzo miło poinformować, że pośród 25 dofinansowanych projektów Uniwersytetu Rzeszowskiego (na łączną kwotę 3 855 311,50 zł) znalazło się 3 projekty w Instytucie Technologii Żywności i Żywienia na łączną kwotę 370 849,40zł, a na pierwszym miejscu spośród grantów UR na liście rankingowej znalazł się projekt dr. Tomasza Cebulaka!
Kierownik projektu |
Tytuł projektu |
Liczba punktów na liście rankingowej
|
Kwota |
dr inż. Tomasz CebulakZakład Ogólnej Technologii Żywności i Żywienia Człowieka |
Batony na bazie białka roślinnego o właściwościach immunomodulacyjnych | 54 | 133 601,80 zł |
dr inż. Anna Augustyńska - PrejsnarZakład Produkcji Zwierzęcej i Oceny Produktów Drobiarskich |
Technologia wytworzenia wyrobów garmażeryjnych z mięsa drobiowego o cechach żywności funkcjonalnej | 49,5 | 96 747,60 zł |
dr inż. Joanna KaszubaZakład Ogólnej Technologii Żywności i Żywienia Człowieka |
Opracowanie technologii produkcji wegańskich napojów funkcjonalnych o podwyższonej zawartości białka | 48,5 | 140 500,00 zł |
Materiały do pobrania
https://pcinn.org/aktualnosci-pci/403?nameSEO=wybrano-najlepsze-projekty-w-ramach-ii-naboru-do-programu-grantowego-pci
Serdecznie gratulujemy!