Aktualności

Finansowanie 3 projektów w Instytucie Technologii Żywności i Żywienia w ramach grantów PCI

pci.jpg [9.63 KB]

 

12 stycznia 2021 r. odbyło się posiedzenie Komitetu Alokacji Zasobów (KAZ), podczas którego  dokonano wyboru najlepszych projektów spośród wniosków rekomendowanych do dofinansowania po ocenie merytorycznej w ramach II. naboru na prace B+R jednostek naukowych. Ze względu na wysoką jakość projektów, Zarząd PCI (zgodnie z rekomendacją KAZ) zdecydował o podniesieniu alokacji konkursowej z pierwotnie planowanych 6 000 000 zł do 9 324 330,80 zł w wyniku czego granty otrzymają 63 zespoły naukowe.

Jest nam bardzo miło poinformować, że pośród 25 dofinansowanych projektów Uniwersytetu Rzeszowskiego (na łączną kwotę 3 855 311,50 zł) znalazło się 3 projekty w Instytucie Technologii Żywności i Żywienia  na łączną kwotę 370 849,40zł, a na pierwszym miejscu spośród grantów UR na liście rankingowej znalazł się projekt dr. Tomasza Cebulaka!

 

Kierownik projektu

Tytuł projektu

Liczba punktów na liście rankingowej

 Kwota

dr inż. Tomasz Cebulak

Zakład Ogólnej Technologii Żywności i Żywienia Człowieka

Batony na bazie białka roślinnego o właściwościach immunomodulacyjnych 54 133 601,80 zł

dr inż. Anna Augustyńska - Prejsnar

Zakład Produkcji Zwierzęcej i Oceny Produktów Drobiarskich

Technologia wytworzenia wyrobów garmażeryjnych z mięsa drobiowego o cechach żywności funkcjonalnej 49,5 96 747,60 zł

dr inż. Joanna Kaszuba

Zakład Ogólnej Technologii Żywności i Żywienia Człowieka

Opracowanie technologii produkcji wegańskich napojów funkcjonalnych o podwyższonej zawartości białka 48,5 140 500,00 zł

 

https://pcinn.org/aktualnosci-pci/403?nameSEO=wybrano-najlepsze-projekty-w-ramach-ii-naboru-do-programu-grantowego-pci

 

Serdecznie gratulujemy!

wstecz