Aktualności
Konferencja „TeMeLoDi” – relacja z wydarzenia
W dniach 09 - 10.05.2024 r. w Iwoniczu odbyła się I Konferencja naukowa studentów, doktorantów i młodych naukowców „TeMeLoDi”.
Konferencja została zorganizowana przez Studenckie Koło Naukowe Technologów Żywności „FERMENT” działające w Instytucie Technologii Żywności i Żywienia, Uniwersytetu Rzeszowskiego.
Patronat honorowy nad konferencją objął Oddział Podkarpacki Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.
Celem konferencji było stworzenie przestrzeni do prezentacji osiągnięć naukowych studentów, doktorantów i młodych naukowców związanych z kierunkami studiów:
Te - Technologia żywności i żywienie człowieka
Me - Menedżer rozwoju produktu
Lo - Logistyka w sektorze rolno-spożywczym
Di - Dietetyka
Turystyka oraz kierunków pokrewnych.
W ramach konferencji zostało przestawione 3 wykłady plenarne oraz 30 referatów ustnych, wygłoszonych przez studentów Uniwersytetu Rzeszowskiego, a także studentów z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego oraz Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Krośnie.