Aktualności

Konferencja „TeMeLoDi” – relacja z wydarzenia

W dniach 09 - 10.05.2024 r. w Iwoniczu odbyła się I Konferencja naukowa studentów, doktorantów i młodych naukowców „TeMeLoDi”.

Konferencja została zorganizowana przez Studenckie Koło Naukowe Technologów Żywności „FERMENT” działające w Instytucie Technologii Żywności i Żywienia, Uniwersytetu Rzeszowskiego.
Patronat honorowy nad konferencją objął Oddział Podkarpacki Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.

Celem konferencji było stworzenie przestrzeni do prezentacji osiągnięć naukowych studentów, doktorantów i młodych naukowców związanych z kierunkami studiów:

Te - Technologia żywności i żywienie człowieka

Me - Menedżer rozwoju produktu

Lo - Logistyka w sektorze rolno-spożywczym

Di - Dietetyka

Turystyka oraz kierunków pokrewnych.

W ramach konferencji zostało przestawione 3 wykłady plenarne oraz 30 referatów ustnych, wygłoszonych przez studentów Uniwersytetu Rzeszowskiego, a także studentów z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego oraz Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Krośnie.

 

wstecz