Aktualności
Pobyt dr Shevchenko w ITŻiŻ w ramach programu Erasmus+ Mobilność osób w dziedzinie szkolnictwa wyższego
W ramach akcji kluczowej 1 "Mobilność edukacyjna" gościła w Instytucie Technologii Żywności i Żywienia dr Anastasiia Shevchenko z Narodowego Uniwersytetu Technologii Żywności w Kijowie (NUFT). Pani Doktor w dniach 11-15 grudnia 2023 r. prowadziła wykłady z zakresu technologii piekarskiej i cukierniczej dla studentów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka. Ponadto wzięła udział w spotkaniach z kadrą zarządczą oraz pracownikami naukowymi, a także zapoznała się z zapleczem dydaktycznym Instytutu.
Dziękujemy za wybranie naszej jednostki w celu odbycia programu mobilnościowego, jak również za dotychczasową współprace Uniwersytetu Rzeszowskiego z Narodowym Uniwersytetem Technologii Żywności.