Aktualności

Praktyka w ramach programu Erasmus+ VET

W naszym Instytucie w Zakładzie Ogólnej Technologii Żywności i Żywienia Człowieka realizowane są badania pilotażowego pt. „Porównanie składu ciała oraz częstotliwości spożycia produktów przez studentki z Polski, Hiszpanii i Chorwacji”, w ramach programu ERASMUS+ oraz ERASMUS+VET (marzec-maj 2023). Praktykę odbywa Praktykankta z Hiszpanii, Cristina Rico, a prace koordynuje dr inż. Katarzyna Rolf. Rezultatem projektu będzie zgłoszenie doniesienia konferencyjnego na III Międzynarodowej Konferencji "Nutrition and Women’s Health” (3rd International Scientific Conference in the „Dilemmas of Human Nutrition Sciences – Today and Tomorrow”.

Praktyki zawodowe w ramach programu Erasmus+ VET są realizowane przez Konsorcjum Castilla y Leon z Hiszpanii we współpracy z firmą EDU-IT z Rzeszowa. Praktykanci przebywają w Rzeszowie przez okres 3 miesięcy i wykonują zadania zgodnie z ich profilem nauczania.

wstecz