Aktualności

Pracownicy Zakładu Ogólnej Technologii Żywności edytorami wydania specjalnego w czasopiśmie Polymers

polymers.png [5.11 KB]

 Z przyjemnością informujemy, że pracownicy Zakładu Ogólnej Technologii Żywności i Żywienia Człowieka zostali zaproszeni do pełnienia funkcji edytorów gościnnych w wydaniu specjalnym czasopisma Polymers.

Tematem przewodnim wydania specjalnego jest postęp w kształtowaniu właściwości reologicznych i funkcjonalnych systemów opartych na biopolimerach zbóż.

Zachęcamy do publikowania prac naukowych w wydaniu specjalnym Polymers.

Manuskrypt można przesłać do 17 stycznia 2021 roku.

Więcej szczegółów w linku poniżej.

https://www.mdpi.com/journal/polymers/special_issues/Cereal_Biopolym#keywords

 

Special Issue

"Advance in Shaping Rheological

and Functional Properties of Systems Based

on Cereal Biopolymers"

A special issue of Polymers (ISSN 2073-4360). This special issue belongs to the section "Biomacromolecules, Biobased and Biodegradable Polymers".

https://www.mdpi.com/journal/polymers/special_issues/Cereal_Biopolym#keywords

Deadline for manuscript submissions: 17 January 2021

 

Special Issue Editors

Pracownicy Zakładu Ogólnej Technologii Żywności edytorami wydania specjalnego w czasopiśmie Polymers
Dr. Karolina Pycia
Guest Editor
Department Food Technology and Human Nutrition, Institute of Food Technology, College of Natural Science, University of Rzeszow, Zelwerowicza 4 St., 35-601 Rzeszow, Poland
Interests: bioactive compounds; development of food products; functional food; biological activity of plant derived food
Pracownicy Zakładu Ogólnej Technologii Żywności edytorami wydania specjalnego w czasopiśmie Polymers
Dr. Ireneusz Kapusta
Guest Editor
Department Food Technology and Human Nutrition, Institute of Food Technology, College of Natural Science, University of Rzeszow, Zelwerowicza 4 St., 35-601 Rzeszow, Poland
Interests: polyphenols; chromatography; bioactive substances; antioxidants
Pracownicy Zakładu Ogólnej Technologii Żywności edytorami wydania specjalnego w czasopiśmie Polymers
Dr. Joanna Kaszuba
Guest Editor
Department Food Technology and Human Nutrition, Institute of Food Technology, College of Natural Science, University of Rzeszow, Zelwerowicza 4 St., 35-601 Rzeszow, Poland
Interests: cereals; flour; dough; bread; bioactive substance
Pracownicy Zakładu Ogólnej Technologii Żywności edytorami wydania specjalnego w czasopiśmie Polymers
Dr. Greta Adamczyk 
Guest Editor
Department Food Technology and Human Nutrition, Institute of Food Technology, College of Natural Science, University of Rzeszow, Zelwerowicza 4 St., 35-601 Rzeszow, Poland
Interests: starch; rheological properties; thixotropy

Special Issue Information

Cereal biopolymers are widespread around the world. Bio-renewal, ease of production and wide application in the food and non-food industries are just some of their features. Cereal starch biopolymers differ in rheological and functional properties from potato biopolymers. Similarly to multi-component systems with their participation, the addition of various technological components can shape their new properties, as well as a number of chemical, physical, or enzymatic modifications. The effect of technological components on the rheological properties of dough based on cereal flour and non-grain flour is also interesting. In this aspect, it is also interesting to make gluten-free dough and shape its properties under the influence of various modifications and addition of ingredients.

Keywords

  • biopolymer
  • cereal
  • starch
  • rheological properties
  • functional properties
  • flour
  • dough

wstecz