Aktualności
Spotkanie dla uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Dynowie na temat „Napojów funkcjonalnych - czym i jak się nawadniać?”
Dnia 27 listopada 2024 r. w Zespole Szkół Zawodowych im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Dynowie odbyło się spotkanie z dr. hab. inż. Grzegorzem Zagułą, prof. UR, Dyrektorem Instytutu Technologii Żywności i Żywienia. Tematyka spotkania dotyczyła „Napojów funkcjonalnych - czym i jak się nawadniać?”.
Celem spotkania było przybliżenie zagadnienia dotyczącego rodzaju napojów i ich wpływu na organizm człowieka. Poruszono również problem prawidłowego nawadniania – czym i jak się nawadniać, na co zwrócić uwagę przy wyborze rodzaju wody mineralnej. W spotkaniu uczestniczyli uczniowie klas: 4THL, 4TI, 5TPS, 5THL, 5TI pod opieką nauczycieli.