Aktualności
Spotkanie w Pradze w ramach projektyu InGUPS "Translational Project Meeting Prague"
W dniach 16-17 kwietnia 2024 roku odbyło się międzynarodowe spotkanie w Pradze zatytułowane "Translational Project Meeting Prague" w ramach realizowanego w naszym Instytucie projektu Erasmus+ “Innovative education in gastronomy to support the sustainability of food systems” (InGUPS), w którym biorą udział trzy uniwersytety, a mianowicie Słowacki Uniwersytet Rolniczy w Nitrze, Uniwersytet Rzeszowski oraz Uniwersytet Ambis w Pradze. Spotkanie zorganizował Uniwersytet Ambis z siedzibą w Pradze.
Uniwersytet Rzeszowski reprezentowali dr inż. Greta Adamczyk, dr inż. Paulina Duma-Kocan oraz dr inż. Paweł Hanus.
Tematem przewodnim spotkania było omówienie dotychczasowych postępów w ramach zakończonego pierwszego etapu projektu, które dotyczyły przygotowanych dwujęzycznych materiałów dydaktycznych z zakresu gastronomii oraz technologii żywności, a także omówienie budżetu projektu.
Serdecznie dziękujemy Pani Prorektor, Docent Alžbecie Kiráľová, oraz jej Zespołowi, za niezmiernie miłą gościnę w murach Uniwersytetu Ambis.