Aktualności

Spotkanie z uczniami Zespołu Szkół Gospodarczych im. M.S. Ligęzy w Rzeszowie

Pracownicy naszego Instytutu przeprowadzili serię wykładów na temat zdrowia i zdrowego odżywiania. W wykładach wzięli udział uczniowie i nauczyciele Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie. Wykład "Zero Waste", na temat ekologicznego podejścia do zarządzania zapasami w domu, zaprezentowała Pani dr inż. Katarzyna Rolf.

Kolejnym wykładem była prelekcja przygotowana przez Dyrektora Instytutu Pana dr. hab. inż. Grzegorza Zagułę prof. UR, który opowiadał o optymalnym nawadnianiu, czym są energetyki i czy tak naprawdę ich potrzebujemy w naszym codziennym życiu.

Ostatni wykład zaprezentował Pan dr inż. Paweł Hanus, który przedstawił prelekcję na temat obróbki termicznej sous vide, jako innowacyjnej metody gotowania, zapewniającej doskonałą retencję składników odżywczych.

 

wstecz