Aktualności

Spotkanie zespołu z ITŻiŻ w ramach projektu Erasmus+ InGUPS

W dniu 29 listopada 2023 r. w Instytucie Technologii Żywności i Żywienia Uniwersytetu Rzeszowskiego odbyło się spotkanie informacyjne członków projektu InGUPS, który jest realizowany w okresie od 01.09.2022 do 31.08.2025 r.

Projekt "Innowacyjne kształcenie w gastronomii wspierające zrównoważony rozwój systemów żywnościowych" jest realizowany  w ramach programu Erasmus+ akcja kluczowa 2: KA220-HED Współpraca Partnerstwa w Szkolnictwie Wyższym, który to projekt koordynuje Słowacki Uniwersytet w Nitrze.

Podczas spotkania zostały omówione i przedyskutowane kwestie merytoryczne związane z tworzeniem innowacyjnych dwujęzycznych (polsko-ukraińskich) materiałów edukacyjnych. Ponadto został omówiony budżet projektu wydatkowany w pierwszej części działania.

wstecz