Aktualności
Sukces Studenckich Kół Naukowych Instytutu Technologii Żywności i Żywienia
Mamy przyjemność poinformować, że dwa nasze koła naukowe zdobyły finansowanie Uniwersytetu Rzeszowskiego w konkursie na projekty Studenckich Kół Naukowych!
Koło naukowe Oceny i Przetwórstwa Żywności “Kabanosik” przeprowadzi projekt pod tytułem “Wegetarianizm w opinii studentów Uniwersytetu Rzeszowskiego”. Celem projektu jest zrozumienie i analiza postaw studentów wobec diety wegetariańskiej.
Koło naukowe Technologów Żywności “FERMENT” zrealizuje projekt pt. “Zbożowe Dziedzictwo Regionu Karpackiego: Innowacyjna produkcja żURu z zakwasu na bazie mąki z pradawnych odmian żyta”. Projekt ma na celu odkrycie i promocję tradycyjnych metod produkcji żywności w regionie karpackim.
Zachęcamy wszystkich studentów, zwłaszcza tych, którzy nie są jeszcze członkami żadnej organizacji, do aktywnego uczestnictwa w kołach naukowych. To doskonała okazja do rozwoju nie tylko naukowego, ale także społecznego.
Dołącz do nas i bądź częścią tych ekscytujących inicjatyw.