Aktualności

Sukces studentów SKN TŻ FERMENT na konferencji

W dniach 16-17 maja odbyła się studencko-doktorancka konferencja naukowa pt. "Kultura fizyczna i zdrowie w dobie XXI wieku", organizowana przez Kolegium Nauk Medycznych, Instytut Nauk o Kulturze Fizycznej oraz Koło Naukowe Podróżników Uniwersytetu Rzeszowskiego.
Podczas konferencji wykład plenarny wygłosili dr hab. inż. Grzegorz Zaguła prof. UR oraz mgr inż. Karolina Mroczek, zatytułowany „Właściwe nawadnianie - nie tylko dla sportowców”.
Podczas konferencji swoje wystąpienia zaprezentowali również członkowie Studenckiego Koła Naukowego Technologów Żywności "Ferment":
inż. Łukasz Kogut: "Enoturystyka Karpackim Szlakiem Wina",
Julia Jastrzębska: "Turystyka medyczna",
inż. Julita Drobniak: "Polskie produkty regionalne i tradycje – mleko i jego przetwory",
inż. Marlena Arendarska: "Śladami polskich regionalnych smaków i tradycji".
 
W panelu "Turystyka i rekreacja" tytuł najlepszego referatu zdobył inż. Łukasz Kogut za prezentację "Enoturystyka Karpackim Szlakiem Wina". Jego wystąpienie wyróżniało się merytoryczną zawartością i nowatorskim podejściem do tematu. Serdecznie gratulujemy wszystkim prelegentom i uczestnikom, dziękując za ich wkład w rozwój nauki oraz popularyzację wiedzy na temat zdrowia i kultury fizycznej.
 

wstecz