Aktualności

Wykład dla Narodowego Uniwersytetu Technologii Żywności w Kijowie

NUFT_coa.png [93.66 KB]

W dniu 02 grudnia 2020 roku Katedra Technologii Piekarskiej i Cukierniczej

Narodowego Uniwersytetu Technologii Żywności w Kijowie (National University of Food Technologies in Kiev)

zorganizowała internetowy wykład pt. „Właściwości tiksotropowe skrobi ziemniaczanej” wygłoszony przez naszego wykładowcę, dr inż.Gretę Adamczyk.

 

Zaproszenie do wygłoszenia wykładu dla Studentów i Pracowników NUFT wystosował

Kierownik Zakładu Technologii Piekarskiej oraz Cukierniczej, Prof. Volodymyr Kovbasa.

 

Wykład skierowany był do studentów NUFT na kierunkach:

„Technologia żywności”

„Innowacyjne technologie mąki, wyrobów cukierniczych i koncentratów spożywczych”

„Praktyczne problemy technologiczne”

"Technologia żywności ekologicznej,

a także dla kandydatów na studia I stopnia kierunku „Technologia i Inżynieria Żywności ”

W wykładzie wzięło udział ponad 80 osób. Podczas ożywionej dyskusji i dyskusji kandydaci i nauczyciele otrzymali interesujące informacje do dalszego rozwoju zawodowego i wymiany doświadczeń.

https://nuft.edu.ua/news/podiyi/lekcziya-vid-polskoyi-faxivchini-dlya-zdobuvachiv-kafedri-te?fbclid=IwAR2D2pC2WkTSarFH-t-_iZPqE8BzWDtBtMuJ24_47s__AKgx7EycGIpaWJw

https://nuft.edu.ua/en/nnixt/kthkv/

 

Porozumienie o współpracy naukowej i dydaktycznej Uniwersytetu Rzeszowskiego z Narodowym Uniwersytetem Technologii Żywności w Kijowie zostało podpisane w ubiegłym roku akademickim (2019) podczas Międzynarodowej Konferencji Naukowej w Kijowie, na której zostały wygłoszone dwa referaty ustne pracownika naszego Instytutu.

 

indeks nuft.jpg [12.88 KB]

 

wyklad Ukraina Kijów.JPG [67.62 KB]

wstecz