Aktualności
Wykład dla Narodowego Uniwersytetu Technologii Żywności w Kijowie
W dniu 02 grudnia 2020 roku Katedra Technologii Piekarskiej i Cukierniczej
Narodowego Uniwersytetu Technologii Żywności w Kijowie (National University of Food Technologies in Kiev)
zorganizowała internetowy wykład pt. „Właściwości tiksotropowe skrobi ziemniaczanej” wygłoszony przez naszego wykładowcę, dr inż.Gretę Adamczyk.
Zaproszenie do wygłoszenia wykładu dla Studentów i Pracowników NUFT wystosował
Kierownik Zakładu Technologii Piekarskiej oraz Cukierniczej, Prof. Volodymyr Kovbasa.
Wykład skierowany był do studentów NUFT na kierunkach:
„Technologia żywności”
„Innowacyjne technologie mąki, wyrobów cukierniczych i koncentratów spożywczych”
„Praktyczne problemy technologiczne”
"Technologia żywności ekologicznej,
a także dla kandydatów na studia I stopnia kierunku „Technologia i Inżynieria Żywności ”
W wykładzie wzięło udział ponad 80 osób. Podczas ożywionej dyskusji i dyskusji kandydaci i nauczyciele otrzymali interesujące informacje do dalszego rozwoju zawodowego i wymiany doświadczeń.
https://nuft.edu.ua/en/nnixt/kthkv/
Porozumienie o współpracy naukowej i dydaktycznej Uniwersytetu Rzeszowskiego z Narodowym Uniwersytetem Technologii Żywności w Kijowie zostało podpisane w ubiegłym roku akademickim (2019) podczas Międzynarodowej Konferencji Naukowej w Kijowie, na której zostały wygłoszone dwa referaty ustne pracownika naszego Instytutu.