Aktualności

Dwujęzyczne warsztaty w ITŻiŻ dla Zespołu Szkół im. W. Witosa w Zarzeczu

W dniu 17 maja 2023 roku w Zakładzie Ogólnej Technologii Żywności i Żywienia Człowieka odbyły się warsztaty zatytułowane „Szybkie metody wykrywania składników odżywczych w żywności”. Zajęcia poprowadziła dr inż. Greta Adamczyk oraz  dr inż. Inna Bobel. W zajęciach wzięło udział 18 uczniów, w tym również uczniowie z Ukrainy, oraz dwóch nauczycieli, pani mgr inż. Dorota Pieczonka oraz mgr inż. Marta Flejszar. Po raz pierwszy zajęcia tego typu w naszym Instytucie były prowadzone w dwóch językach, polskim i ukraińskim. Ponadto pomiędzy Uniwersytetem Rzeszowskim, a Zespołem Szkół im. Wincentego Witosa w Zarzeczu zostało podpisane porozumienie o współpracy.

Dziękujemy Paniom Profesor, Pani mgr inż. Dorocie Pieczonce oraz Pani mgr inż. Marcie Flejszar za  zaangażowanie w nawiązaniu trwałej współpracy i promowaniu Uniwersytetu Rzeszowskiego w ZS w Zarzeczu.

 

 

 

 

 

 

wstecz