Inżynieranci i Magistranci
Inżynieranci kierunku technologia żywności i żywienia człowieka
(opiekun prac dyplomowych: dr hab. Izabela Sadowska-Bartosz)
Paulina Furdak: „Porównanie przydatności różnych surowców spożywczych jako źródła flawonoidów w diecie kobiet z objawami wczesnej postmenopauzy”.
Anna Tama: „Generacja nadtlenku wodoru przez wybrane gatunki win”.
Kacper Kut: „Porównanie metod ekstrakcji hispiduliny – aktywnego związku koszyczków arniki o potencjalnej użyteczności w chemioprewencji”.
Dawid Mendys: „Zawartość polifenoli i aktywność antyoksydacyjna ekstraktów owoców bzu czarnego Sambucus nigra”.
Gabriela Górak: „Porównanie zawartości ergotioneiny w wybranych produktach spożywczych”.
Andżelika Chmura: „Wpływ zawartości nadtlenku wodoru w miodzie na jego właściwości drożdżakobójcze”.
Aleksandra Płatek: „Wytwarzanie nadtlenku wodoru przez herbatę – zależność od sposobu parzenia herbaty i suplementów herbaty”.