Działalność Dydaktyczna
I. Skrypt do ćwiczeń
Kuźniar P., Gorzelany J., Zaguła G., Puchalski C. Przewodnik do ćwiczeń laboratoryjnych z fizyki i agrofizyki, Rzeszów 2011, Wyd. Uniwersytetu Rzeszowskiego
II. Zajęcia Dydaktyczne
Kierunek | Przedmiot | Rok |
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka I st. | Mikrobiologia żywności | I |
Propedeutyka nauki o żywności | I | |
Metrologia w naukach o żywności | I | |
Analiza żywności | II | |
Bezpieczeństwo i higiena żywności | II | |
Bioprocesy w technologii żywności | II | |
Projektowanie technologiczne zakldów przemysłu spożywczego | III | |
Bioprocesy przemysłu fermentacyjnego | III | |
Seminarium inżynierskie | III, IV | |
Technologia żywności i żywienie człowieka II st. | Współczesne trendy w inżynierii przemysłu spożywczego | I |
Analiza mikrobiologiczna żywności | I | |
Metody fizyczne w analizie żywności | II | |
Pracowania magisterska | I, II | |
Odnawialne źródła energii i gospodarka odpadami I st. | Fizyczne aspekty produkcji energii | I |
Technologie w energetyce odnawialnej | II, III | |
Regionalna polityka energetyczna | III | |
Mikrobiologiczne przetwarzanie materii | III | |
Projektowanie instalacji w OZE | III | |
Analiza instrumentalna biopaliw | IV | |
Seminarium inżynierskie | III | |
Odnawialne źródła energii i gospodarka odpadami II st. | Seminarium magisterskie | I |
Pracownia magisterska | I, II | |
Rolnictwo I st. | Prawa fizyki w rolnictwie | I |
Logistyka w sektorze rolno-spożywczym I st. | Prawa fizyki w logistyce | I |
Logistyka zaopatrzenia i dystrybucji | III | |
Ochrona środowiska I st. | Biochemia analityczna w ochronie środowiska | I |
Technologie bioenergetyczne | III | |
Fizyka środowiskowa | I | |
Podstawy biotechnologii | III | |
Agroleśnictwo I st. | Fizyka środowiskowa | I |
Szkoła doktorska III st. | Seminarium doktorskie | |
Erasmus | Microbiology | |
Biotechnology |