Działalność Dydaktyczna
- Dżugan M., Pasternakiewicz A. Ćwiczenia laboratoryjne z chemii żywności, Rzeszów 2010, Wyd. Uniwersytetu Rzeszowskiego
- Dżugan M., Kisała J., Pasternakiewicz A. Chemia dla kierunków przyrodniczych. Cz. 1. Chemia ogólna i analityczna, Rzeszów 2011, Wyd. Uniwersytetu Rzeszowskiego
- Pasternakiewicz A., Dżugan M. Ćwiczenia laboratoryjne z toksykologii żywności, Rzeszów 2012, Wyd. Uniwersytetu Rzeszowskiego
- Balawejder M., Droba M., Droba B. Chemia dla kierunków przyrodniczych. Cz. 2. Chemia organiczna - ćwiczenia laboratoryjne, Rzeszów 2012, Wyd. Uniwersytetu Rzeszowskiego
- Balawejder M., Droba M., Droba B. Biochemia z elementami enzymologii. Ćwiczenia laboratoryjne, Rzeszów 2012, Wyd. Uniwersytetu Rzeszowskiego
II. Zajęcia Dydaktyczne
KIERUNEK |
PRZEDMIOT |
Technologia żywności i żywienie człowieka I st.
|
Chemia ogólna i nieorganiczna (I rok) Chemia organiczna (I rok) Chemia żywności (II rok) Biochemia (II rok) Analiza instrumentalna żywności (II rok) Toksykologia żywności (II rok) Seminarium inżynierskie (rok III i IV) |
Technologia żywności i żywienie człowieka II st. |
Enzymologia /Food Analytics (I rok) Analiza zagrożeń zdrowotnych żywności (I rok) Analiza chromatograficzna (I rok) Analityka substancji smakowo-zapachowych (I rok) Prozdrowotne właściwości miodów i innych produktów pszczelich ( I rok) Analiza substancji bioaktywnych ( I rok) Dodatki do żywności (I rok) Walidacja metod analitycznych ( I rok) Seminarium magisterskie (I i II rok) |
Rolnictwo I st. |
Chemia ogólna i nieorganiczna (I rok) Chemia organiczna z biochemią (I rok) |
Biologia I st. |
Chemia ogólna i analityczna (I rok) Chemia organiczna (I rok) |
Ochrona środowiska I st. |
Chemia (I rok) |
Ochrona środowiska II st. |
Toksykologia metali ciężkich (I rok) Toksykologia pestycydów (II rok) |
Odnawialne źródła energii i gospodarka odpadami I st. |
Podstawy chemii (I rok) Podstawy inżynierii procesowej (II rok) |
Lekarski |
Biochemia z element. chemii (I rok) |
Dietetyka I st. |
Analiza i ocena jakości żywności (III rok) |
Dietetyka II st. |
Jakość i bezpieczeństwo żywności (I rok) |
ERASMUS |
Organic chemistry |