Działalność Dydaktyczna
Przedmioty prowadzone na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka w Zakładzie Ogólnej Technologii Żywności i Żywienia Człowieka
KIERUNEK | PRZEDMIOT |
Technologia żywności i żywienie człowieka I stopień | Chłodnictwo i przechowalnictwo żywności |
Domowy wyrób wina owocowego i nalewek | |
Inżynieria procesowa w przemyśle spożywczym | |
Ocena jakości surowców i produktów roślinnych | |
Ogólna technologia i utrwalanie żywności | |
Opracowanie nowych produktów | |
Podstawy technologii gastronomicznej | |
Seminarium inżynierskie | |
Technologia owoców i warzyw | |
Technologia piekarstwa i ciastkarstwa | |
Technologia przetwórstwa węglowodanów | |
Technologia tłuszczowców | |
Żywienie człowieka | |
Żywność wzbogacona | |
Technologia żywności i żywienie człowieka II stopień | Analityka żywności pochodzenia roślinnego |
Analiza chromatograficzna i walidacja metod | |
Analiza zafałszowań żywności | |
Modelowanie jakości produktów | |
Projektowanie produktu prozdrowotnego | |
Seminarium magisterskie | |
Trendy w żywności bioaktywnej | |
Żywienie człowieka | |
Żywienie człowieka we współczesnym świecie | |
Żywność dietetyczna |