Pracownicy

 
Imię i nazwisko
Zainteresowania
Kadra naukowo - dydaktyczna
M.Rudy.png [1.94 MB]

dr hab. inż. Mariusz Rudy, prof. UR

Kierownik Zakładu Przetwórstwa i Towaroznawstwa Rolniczego

tel. +48 17 785 52 60

e-mail: mrudy@ur.edu.pl

pokój 260, budynek D9

ul. Zelwerowicza 4
35-601 Rzeszów

  • wpływ czynników środowiskowych, genetycznych oraz czasu i warunków przechowywania na jakość mięsa różnych gatunków zwierząt stanowiących bazę surowcową dla przemysłu mięsnego
  • ocena jakości surowców i produktów zwierzęcych
  • wpływ metod utrwalania na jakość mięsa różnych gatunków zwierząt
  • wpływ różnych zabiegów technologicznych i kulinarnych na jakość produktów mięsnych
  • optymalizacja i kształtowanie jakości produktów rolno-spożywczych
  • wpływ różnych czynników na preferencje żywieniowe konsumentów
  • polityka wyżywienia ludności i aspekty bezpieczeństwa żywnościowego
  • systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwo żywności
 

dr inż. Marian Gil

tel. +48 17 785 52 63

e-mail: mgil@ur.edu.pl

pokój 263, budynek D9

ul. Zelwerowicza 4
35-601 Rzeszów

  • ocena jakości surowców i produktów zwierzęcych
  • wpływ metod utrwalania na jakość mięsa różnych gatunków zwierząt
  • optymalizacja i kształtowanie jakości produktów rolno-spożywczych
  • zagrożenia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności
  • systemy zarządzania jakością w przemyśle spożywczym
  • wpływ różnych czynników na preferencje żywieniowe konsumentów
 
 

dr inż. Renata Stanisławczyk

Zastępca Dyrektora Instytutu Technologii Żywności i Żywienia

tel. +48 17 785 52 62

e-mail: rstanislawczyk@ur.edu.pl

pokój 262, budynek D9

ul. Zelwerowicza 4 
35-601 Rzeszów

  • wpływ czynników środowiskowych oraz czasu i warunków przechowywania na jakość mięsa różnych gatunków zwierząt stanowiących bazę surowcową dla przemysły mięsnego
  • ocena jakości surowców i produktów zwierzęcych
  • wpływ metod utrwalania na jakość mięsa różnych gatunków zwierząt
  • pływ różnych zabiegów technologicznych i kulinarnych na jakość produktów mięsnych
  • systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwo żywności
 

dr inż. Paulina Duma-Kocan

tel. +48 17 785 52 63

e-mail: pduma@ur.edu.pl

pokój 263, budynek D9

ul. Zelwerowicza 4
35-601 Rzeszów

  • wpływ metod utrwalania na jakość mięsa różnych gatunków zwierząt
  • wpływ różnych zabiegów technologicznych i kulinarnych na jakość produktów mięsnych
  • wpływ czynników środowiskowych, genetycznych oraz czasu i warunków przechowywania na jakość mięsa różnych gatunków zwierząt stanowiących bazę surowcową dla przemysłu mięsnego
  • ocena jakości surowców i produktów zwierzęcych
  • kształtowanie jakości produktów rolno-spożywczych
 
Pracownik naukowo-techniczny
J.Mroczek.jpg [80.79 KB]

dr inż. Janusz Mroczek

tel. +48 17 785 52 61

e-mail: jamroczek@ur.edu.pl

pokój 261, budynek D9

ul. Zelwerowicza 4
35-601 Rzeszów

  • produkty regionalne i tradycyjne
  • produkcja i konsumpcja żywności a zrównoważony rozwój
  • rasy rodzime zwierząt gospodarskich jako źródło surowców dla przemysłu spożywczego
  • walory odżywcze i kulinarne dziczyzny