Działalność Naukowo-Badawcza
- wzbogacanie mleka i przetworów w makro, mikroelementy i witaminy,
- zastosowanie substancji słodzących w produkcji przetworów mlecznych,
- ocena jakości mleka różnych gatunków zwierząt,
- wpływ zastosowanych dodatków na dynamikę fermentacji i przeżywalność bakterii probiotycznych w przetworach mlecznych,
- ocena jakości ekologicznych produktów mlecznych,
- zastosowanie składników serwatki do produkcji napojów funkcjonalnych,
- wpływ różnych czynników i dodatków na jakość lodów mlecznych,
- określanie biodostępności składników z żywności metodą symulowanego trawienia in vitro,
- opracowywanie receptur nowych produktów na bazie składników mleka;
Research topics realized in the Department of Dairy Technology
- enrichment of milk and dairy products with macro- and microelements and vitamins,
- application of sweeteners in the production of dairy products,
- evaluation of milk quality from different animal species,
- effect of applied additives on the dynamics of fermentation and viability of probiotic bacteria in dairy products,
- quality evaluation of organic dairy products,
- use of whey ingredients in the production of functional beverages,
- effect of various factors and additives on the quality of ice cream,
- evaluation of bioavailability of food components by simulated in vitro digestion,
- development of recipes for new products based on milk ingredients.