Współpraca Instytutu z Firmami

Badania prowadzone przez pracowników naukowo-dydaktycznych, zatrudnionych w Instytucie mają walor poznawczy jak i utylitarny ukierunkowany na współpracę z biznesem, przemysłem i jednostkami samorządowymi. Instytut współpracuje z wieloma przedsiębiorstwami, instytucjami m.in.:

  1. BONUS Przedsiębiorstwo Wielobranżowe j.
  2. Browar Leżajsk GRUPA ŻYWIEC SA
  3. FRONERI POLSKA z o. o.
  4. HORTINO Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Leżajsk Sp. z o.o.
  5. Laboratorium naukowo-wdrożeniowe KORONA Wojciech Luft
  6. MAKARONY POLSKIE SA
  7. Młyn Frysztak Sp. z o.o.
  8. MONDELEZ POLSKA PRODUCTION Sp. z o.o. Fabryka Ciastek w Jarosławiu
  9. Nestlé Polska S.A Oddział w Rzeszowie
  10. OLIMP LABORATORIES Sp. z o.o.
  11. Pijalnia Czekolady M.Pelczar Chocolatier
  12. Podkarpacka Pasieka Ekologiczna „W DĘBINIE” Marek Barzyk
  13. PPHU "AWB" Alina Becla
  14. Przedsiębiorstwo Wielobranżowe JOMAR Jolanta Szmulkiewicz
  15. Q-BEV Sp. z o.o.
  16. Regionalne Towarzystwo Rolno-Przemysłowe „Dolina Strugu"
  17. REGIS Sp. z o.o.
  18. Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne "FIGA" Waldemar i Tomasz Maziejuk
  19. Spomasz Pleszew SA
  20. Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA Oddziały: Sanok, Trzebownisko
  21. Cukiernicza Spółdzielnia ,,ROKSANA"
  22. Stowarzyszenie AGRO-KARPATY
  23. Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia PRO CARPATHIA
  24. Südzucker Polska S.A. Zakład produkcyjny "Cukrownia Ropczyce”
  25. VIANAT Sp. z o.o. Sp. k.
  26. Woda LEŻAJSK Sp. z o.o.
  27. Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (WIJHARS)
  28. Zakład Mięsny SMAK GÓRNO Sp. z o.o.
  29. Zakłady Mięsne „Sokołów” S.A.
  30. Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego ORZECH Sp. z o.o.
  31. Zakład Przetwórstwa Owoców i Warzyw VORTUMNUS Sp. z o.o.