Aktualności / News

Filtruj wyniki

Studenckie Koło Naukowe Browarników ma powód do radości! Interdyscyplinarne Koło Naukowe działające przy Instytucie Biotechnologii powstało w lutym br., w maju efekt ich pracy trafił na rynek. Po zaledwie kilku miesiącach produkt zyskuje uznanie podczas 52. Chmielaków Krasnostawskich!

Kacper Gil

Gościem kolejnego wywiadu, w cyklu poświęconym prowadzeniu badań w dyscyplinie biotechnologia, jest student trzeciego roku kierunku Biotechnologia na Uniwersytecie Rzeszowskim Pan Kacper Gil, który zdecydował się odbyć wakacyjny staż naukowy w Instytucie Biotechnologii UR.

Niezmiernie miło jest nam zakomunikować, że uchwałą Rady Naukowej Kolegium Nauk Przyrodniczych Uniwersytetu Rzeszowskiego w dniu 20 lipca 2023 r. nadano Pani Dominice Błoniarz - pracownikowi Instytutu Biotechnologii stopień doktora w dyscyplinie nauki biologiczne.

Studenci kierunku Biotechnologia laureatami konkursu na projekt badawczy. Studenci- Hubert Kubis i Marcelina Kwilosz zaprojektowali apkę na telefon podającą (po zeskanowaniu kodu leku) szczegóły odnośnie jego dawkowania, interakcji i przechowywania. System będzie przypominał również o zażyciu kolejnej dawki oraz ile dawek pozostało do końca kuracji.

W dniu 14 czerwca w Instytucie Biotechnologii Kolegium Nauk Przyrodniczych gościliśmy przedstawicieli firmy Servier, którzy poprowadzili warsztaty z studentami kierunku Biotechnologia w ramach funkcjonującej Akademii Servier.

Studentów kierunku Biotechnologia zapraszamy na inspirujące warsztaty już 14 czerwca o 12:00 w Rzeszowie.
Czekamy na Ciebie!

O nas: https://praca.servier.pl/akademia

Zapraszamy na uroczystość obchodów 50- lecia pracy naukowej Panów Profesorów: prof. dr hab. Marka Koziorowskiego i prof. dr hab. Andriey'a Sybirnyy'ego.