- Konstruowanie szczepów drożdży zdolnych do wydajnej wysokotemperaturowej fermentacji glukozy oraz ksylozy zobacz więcej
- Biopreparat składający się z bakteriofagów do zwalczania lekoopornych bakterii Escherichia coli zobacz więcej
- Ekoinnowacyjna metoda przygotowania próbek do analizy pozostałości pestycydów i WWA zobacz więcej
- Zastosowanie mikroalg Parachlorella kessleri jako źródła bio-aktywnych składników zobacz więcej
- Wielofunkcyjne pianki do temperaturowo stymulowanych procesów regeneracyjnych tkanki kostnej zobacz więcej
- Uzyskanie szczepów termotolerancyjnych drożdży Ogataea polymorpha zdolnych do obfitego wzrostu i fermentacji celobiozy zobacz więcej
- Pyomelanina izolowana z drożdży niekonwencjonalnych i jej nanokompozyt do zastosowań biomedycznych, kosmetycznych i jako forma materiału opakowaniowego zobacz więcej
- Konstruowanie wydajnych producentów ryboflawiny (witamina B2) na hydrolizatach lignocelulozy oraz serwatce u drożdży Candida famata zobacz więcej
- Biopreparat składający się z bakteriofagów do zwalczania lekoopornych bakterii z rodzaju Klebsiella zobacz więcej