Aktualności

Nowy kierunek studiów inżynierskich BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI


Zapraszamy na nowy kierunek Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności - studia stacjonarne, inżynierskie, siedmiosemestralne.

Po ukończeniu kierunku Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności absolwenci mają możliwość zatrudnienia jako: specjaliści w zakresie bezpieczeństwa żywności w zakładach różnych branż przemysłu spożywczego, pracownicy instytucji związanych z inspekcją oraz nadzorem w zakresie higieny, toksykologii i bezpieczeństwa żywności, pracownicy urzędowej kontroli żywności, pracownicy jednostek certyfikujących żywność, pracownicy jednostek audytujących w zakresie żywności, pracownicy akredytowanych laboratoriów analitycznych czy kontrolnych, pracownicy firm wdrażających systemy zapewnienia jakości kształcenia, a także są gotowi do prowadzenia własnej działalność gospodarczej w zakresie produkcji bezpiecznej żywności lub certyfikacji środków spożywczych.

Kierunek oferuję dwie specjalności: Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności ekologicznej i regionalnej oraz Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności pochodzenia zwierzęcego.

Podstawą przyjęcia na nowy kierunek jest zarejestrowanie się w systemie rekrutacyjnym, który otwiera się 29 maja 2023 r.

Harmonogram rekrutacyjny na rok akademicki 2023/2024.

Szczegółowe informacje o kierunku Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności znajdują się na stronie Oferta edukacyjna Uniwersytetu Rzeszowskiego oraz szczegółowe zasady rekrutacyjne.

Zapraszamy do śledzenia aktualnych informacji na stronie rekrutacyjnej.

wstecz