Wydarzenia

Kontynuacja cyklu wykładów otwartych
"Jakość żywności - Świadome odżywianie" styczeń-czerwiec 2019

  • 13 czerwca - dr inż. Adam Sidor, Podkarpacki Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny Dyrektor Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Rzeszowie, „Zanieczyszczenia żywności a zdrowie”
  • 16 maja - dr inż. Maria Tarapatskyy, Katedra Bioenergetyki i Analizy Żywności Wydział Biologiczno-Rolniczy, Uniwersytet Rzeszowski, „Dieta bezglutenowa dla każdego - prawda czy mit?”
  • 11 kwietnia - dr n. o zdr. Edyta Łuszczki, Katedra Dietetyki Instytut Pielęgniarstwa i Nauk o Zdrowiu, Wydział Medyczny, Uniwersytet Rzeszowski, „Zastosowanie piramidy żywienia w planowaniu żywienia okresowego u młodzieży i osób dorosłych”
  • 21 marca - dr hab. inż. Krystian Marszałek, prof. IBPRS, Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie, „Jakość produktów owocowych i warzywnych utrwalanych wysokim ciśnieniem”.

 


Spotkanie integracyjno-szkoleniowe członków PTTŻ

W dniu 16 lipca 2019 roku członkowie Oddziału Podkarpackiego PTTŻ wzięli udział w spotkaniu integracyjno-szkoleniowym u regionalnego producenta ręcznie robionych Mirosława Pelczara w Pijalni Czekolady w Korczynie. Celem spotkania było zapoznanie z działalnością zakładu i nawiązanie współpracy naukowej.

 


 

Archiwum