Studia I stopnia/ stacjonarne
Rok I (Rok akademicki 2021/2022)
- Ekologia
- Finanse i rachunkowość
- Grafika inżynierska
- Język angielski
- Język niemiecki
- Matematyka
- Mikroekonomia i makroekonomia
- Ochrona własności intelektualnej
- Prawa fizyki w logistyce
- Prawo gospodarcze
- Produkcja roślinna
- Produkcja surowców roślinnych
- Produkcja surowców zwierzęcych
- Produkcja zwierzęca
- Statystyka
- Technologia informacyjna
- Wstęp do logistyki
- Wychowanie fizyczne
- Zarządzanie środowiskiem
Rok II (Rok akademicki 2022/2023)
- Bazy danych i systemy informatyczne
- Choroby przechowalnicze
- Eurologistyka
- Infrastruktura i technologie magazynowania żywności
- Inżynieria systemów produkcji
- Kształtowanie jakości żywności
- Logistyka w programach UE
- Maszynoznawstwo ogólne
- Opakowania produktów spożywczych
- Optymalizacja jakości produktów rolno-spożywczych
- Praktyka zawodowa
- Produkcja i przechowalnictwo żywności
- Produkcja oraz systemy przechowywania
- Rolnicza przestrzeń produkcyjna w logistyce
- Systemy gospodarowania w rolnictwie
- Systemy pakowania
- Szkodniki magazynowe
- Transport
PRZEDMIOT DO WYBORU I
- Konwencjonalne i niekonwencjonalne systemy utrwalania żywności
- Podstawy prawa żywnościowego
- Woda w żywności
- Środowiskowe uwarunkowania w produkcji surowców zwierzęcych
Rok III (Rok akademicki 2023/2024)
- Dobrostan zwierząt a jakość produktów pochodzenia zwierzęcego
- Ekologistyka
- Etyka biznesu
- Geoinformacja w sektorze rolno-spożywczym
- GIS w logistyce
- Glony jako surowce i produkty akwakultury
- Infrastruktura transportu
- Komputerowe wspomaganie logistyki
- Logistyka transportu zwierząt gospodarskich
- Logistyka zaopatrzenia i dystrybucji
- Marketing
- Metodologia badań naukowych
- Metody biochemiczne w ocenie żywności
- Obrót zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego
- Seminarium inżynierskie
- Spedycja w gospodarce żywnościowej
- Substancje bioaktywne w procesach produkcji i przechowywania żywności
- Systemy logistyczne w funkcjonowaniu przedsiębiorstw rolno-spożywczych
- Systemy zarządzania w produkcji żywności
- Usługi logistyczne
- Wprowadzenie do badań naukowych
- Zarządzanie przedsiębiorstwem
- Środowiskowe uwarunkowania gospodarki rybackiej
PRZEDMIOT DO WYBORU II
- Badania opinii konsumentów
- Koncentraty spożywcze
- Pakowanie i dystrybucja żywności minimalnie przetworzonej
- Zagrożenia sanitarne w obrocie żywnością
Rok IV(Rok akademicki 2023/2024
- Gospodarka odpadami
- Logistyka odpadów
- Projektowanie etykiet i opakowań
- Seminarium inżynierskie
- Zanieczyszczenia produktów rolno-spożywczych w logistyce
- Znakowanie towarów