Studia I stopnia/ stacjonarne
Rok I (Rok akademicki 2023/2024)
- Analiza danych w sektorze rolno-spożywczym
- Ekologia
- Ekologistyka
- Finanse i rachunkowość
- Grafika inżynierska
- Język angielski
- Język niemiecki
- Matematyka
- Mikroekonomia i makroekonomia
- Ochrona własności intelektualnej
- Podstawy fizyki
- Prawo gospodarcze
- Produkcja roślinna
- Produkcja surowców roślinnych
- Produkcja surowców zwierzęcych
- Produkcja zwierzęca
- Technologia informacyjna
- Wstęp do logistyki
- Wychowanie fizyczne
- Zarządzanie środowiskiem
Rok II (Rok akademicki 2024/2025)
- Bazy danych i systemy informatyczne
- Choroby przechowalnicze
- Eurologistyka
- Infrastruktura i technologie magazynowania żywności
- Inżynieria systemów produkcji
- Język angielski
- Język niemiecki
- Kształtowanie jakości żywności
- Logistyka w programach UE
- Maszynoznawstwo w sektorze rolno-spożywczym
- Opakowania produktów spożywczych
- Optymalizacja jakości produktów rolno-spożywczych
- Pochodzenie i bezpieczeństwo żywności pozyskanych ze środowisk wodnych
- Produkcja i przechowalnictwo żywności
- Produkcja oraz systemy przechowywania surowców i żywności
- Rolnicza przestrzeń produkcyjna w logistyce
- Systemy gospodarowania w rolnictwie
- Systemy pakowania
- Szkodniki magazynowe
- Transport
Rok III (Rok akademicki 2025/2026)
- Chłodnictwo żywności
- Etyka biznesu
- Gospodarka odpadami
- Infrastruktura transportu
- Komputerowe wspomaganie logistyki
- Logistyka transportu zwierząt gospodarskich
- Logistyka w gospodarce odpadami
- Logistyka zaopatrzenia i dystrybucji
- Marketing
- Metody oceny jakości żywności
- Obrót zwierzętami i produktami pochodzenia zwierzęcego
- Projektowanie etykiet i opakowań
- Seminarium inżynierskie
- Spedycja w gospodarce żywnościowej
- Straty żywności w łańcuchu dostaw
- Substancje bioaktywne w procesach produkcji i przechowywania żywności
- Systemy logistyczne w funkcjonowaniu przedsiębiorstw rolno-spożywczych
- Systemy zarządzania w produkcji żywności
- Usługi logistyczne
- Znakowanie towarów
PRZEDMIOT DO WYBORU I
Rok IV (Rok akademicki 2026/2027)
- Dobrostan zwierząt a jakość
- Geoinformacja w sektorze rolno-spożywczym
- GIS w logistyce
- Seminarium inżynierskie
- Zanieczyszczenia produktów rolno-spożywczych w logistyce
- Zarządzanie przedsiębiorstwem