Studia I stopnia/ stacjonarne
ROK I (Rok akademicki 2020/2021)
- Aspekty prawa żywnościowego.pdf
- Biochemia żywności.pdf
- Chemia żywności.pdf
- Chemia.pdf
- Ekonomika i organizacja przedsiębiorstw żywnościowych.pdf
- Etyka.pdf
- Inżynieria procesowa w przemyśle spożywczym.pdf
- Język angielski.pdf
- Język niemiecki.pdf
- Matematyka.pdf
- Metrologia w naukach o żywności.pdf
- Mikrobiologia żywności.pdf
- Produkcja surowców roślinnych.pdf
- Produkcja surowców zwierzęcych.pdf
- Propedeutyka nauki o żywności.pdf
- Przedsiębiorczość i zarządzanie w przemyśle spożywczym.pdf
- Technologia informacyjna.pdf
- Żywienie człowieka.pdf
ROK II (Rok akademicki 2021/2022)
- Analiza sensoryczna żywności.pdf
- Analiza żywności.pdf
- Bioprocesy w technologii żywności .pdf
- Bezpieczeństwo i higiena żywności.pdf
- Chłodnictwo i przechowalnictwo żywności.pdf
- Maszynoznawstwo i aparatura przemysłu spożywczego.pdf
- Ocena jakości surowców i produktów roślinnych.pdf
- Ocena jakości surowców i produktów zwierzęcych.pdf
- Ogólna technologia i utrwalanie żywności.pdf
- Opakowania żywności.pdf
- Organizmy modelowe w badaniach aktywnośći biologicznej żywności.pdf
- Toksykologia żywności.pdf
- Żywienie człowieka.pdf
ELEKTYW KIERUNKOWY
- 1. Biotechnologia w kuchni.pdf
- 1. Biotechnology in kitchen.pdf
- 2. Domowy wyrób chleba.pdf
- 2. Homemade bread production.pdf
- 3. Domowy wyrób wina owocowego i nalewek.pdf
- 3. Homemade fruit wine and liqueurs.pdf
- 4. Kulinarny savoir-vivre.pdf
- 4. Culinary savoir-vivre.pdf
- 5. Smak żywności.pdf
- 5. Science of taste.pdf
ROK III (Rok akademicki 2022/2023)
- Projektowanie technologiczne zakładów przemysłu spożywczego.pdf
- Statystyka w badaniach żywności.pdf
- Systemy zarządzania jakością w przemyśle spożywczym.pdf
SPECJALNOŚĆ:
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI
- Praktyka zawodowa.pdf
- Procesy przemysłu fermentacyjnego.pdf
- Seminarium inżynierskie.pdf
- Technologia mięsa.pdf
- Technologia mleka.pdf
- Technologia owoców i warzyw.pdf
- Technologia przetwórstwa węglowodanów.pdf
- Technologia tłuszczowców.pdf
- Technologia zbóż i piekarstwa.pdf
- Technologie drobiu i jaj.pdf
SPECJALNOŚĆ:
ŻYWIENIE CZŁOWIEKA
- Alternatywne żywienie.pdf
- Ocena żywienia.pdf
- Praktyczne aspekty żywienia człowieka.pdf
- Praktyka zawodowa.pdf
- Procesy kulinarne gastronomii.pdf
- Przetwórstwo mięsa.pdf
- Przetwórstwo mleka.pdf
- Przetwórstwo owoców warzyw, grzybów i roślin oleistych.pdf
- Przetwórstwo węglowodanów i zbóż.pdf
- Racjonalizacja żywienia.pdf
- Seminarium inżynierskie.pdf
- Technologie drobiu i jaj.pdf
- Żywność prozdrowotna.pdf