Studia I stopnia/stacjonarne
ROK I (Rok akademicki 2021/2022)
- Biochemia żywności
- Chemia
- Chemia żywności
- Ekonomika i organizacja przedsiębiorstw żywnościowych
- Etyka
- Matematyka
- Metrologia w naukach o żywności
- Mikrobiologia żywności
- Produkcja surowców roślinnych
- Produkcja surowców zwierzęcych
- Propedautyka nauki o żywności
- Przedsiębiorczość i zarządzania w przemyśle spożywczym
- Żywienie człowieka
ROK II (Rok akademicki 2022/2023)
- Analiza sensoryczna żywności
- Analiza żywności
- Bioprocesy w technologii żywności
- Chłodnictwo i przechowalnictwo żywności
- Maszynoznawstwo i aparatura przemysłu spożywczego
- Ocena jakości surowców i produktów roślinnych
- Ocena jakości surowców i produktów zwierzęcych
- Ogólna technologia i utrwalanie żywności
- Opakowania żywności
- Organizmy modelowe w badaniach aktywności biologicznej żywności
- Toksykologia żywności
- Żywienie człowieka
ELEKTYW KIERUNKOWY
- Biotechnologia w kuchni
- Domowy wyrób chleba
- Domowy wrób wina owocowego i nalewek
- Kulinarny suvoir-vivre
- Smak żywności
ROK III i IV
- Normalizacja w produkcji żywności
- Opracowanie nowych produktów spożywczych
- Projektowanie zakładów przemysłu spożywczego
- Statystyka w badaniach żywności
- Systemy zarządzania jakością w przemyśle spożywczym
SPECJALNOŚĆ: TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI
- Praktyka zawodowa
- Seminarium inżynierskie
- Technologia zbóż i piekarstwa
- Technologia gastronomiczna
- Technologia mięsa
- Technologia mleka
- Technologia owoców i warzyw
- Technologia przetwórstwa węglowodanów
- Technologie drobiu i jaj
SPECJALNOŚĆ: ŻYWIENIE CZŁOWIEKA
- Alternatywne żywienie
- Ocena wartości odżywczej produktów spożywczych
- Ocena żywienia
- Praktyka zawodowa
- Procesy kulinarne gastronomii
- Przetwórstwo mięsa
- Przetwórstwo mleka
- Przetwórstwo owoców, warzyw, grzybów i roślin oleistych
- Przetwórstwo węglowodanów i zbóż
- Racjonalizacja żywienia
- Seminarium inżynierskie
- Żywność prozdrowotna