Żywność prozdrowotna
ROK I (Rok akademicki 2021/2022 i 2022/2023)
- Marketing produktów spożywczych
- Metodologia badań naukowych żywności
- Modelowanie jakości produktów
- Polityka wyżywienia ludności
- Pracownia magisterska
- Procesy enzymatyczne w produkcji żywności
- Seminarium magisterskie
- Trendy w produkcji żywności bioaktywnej
- Współczesne kierunki w analizie żywności
- Współczesne trendy w inżynierii przemysłu spożywczego
- Żywienie człowieka we współczesnym świecie
- Żywność ekologiczna
- Żywność probiotyczna
- Żywność wzbogacona
PRZEDMIOTY DO WYBORU:
- Prebiotyki w przemyśle spożywczym
- Prozdrowotne właściwości miodów i innych produktów pszczelich
- Właściwości prozdrowotne nasion i orzechów
- Żywność tradycyjna i regionalna
ROK II (Rok akademicki 2022/2023)
- Analiza składników biologicznie aktywnych w żywności
- Pracownia magisterska
- Projektowanie produktu prozdrowotnego
- Prozdrowotna żywność z mięsa i jaj
- Seminarium magisterskie