Studia I stopnia/stacjonarne
ROK I (Rok akademicki 2023/2024)
- Analiza żywności
- Aspekty prawa żywnościowego
- Chemia
- Chemia żywności
- Ekonomika i organizacja przedsiębiorstw żywnościowych
- Etyka
- Inżynieria procesowa w przemyśle spożywczym
- Matematyka
- Metrologia w naukach o żywności
- Mikrobiologia żywności
- Produkcja surowców roślinnych
- Produkcja surowców zwierzęcych
- Propedeutyka nauki o żywności
- Technologia informacyjna
- Żywienie człowieka
ROK III i IV (Rok akademicki 2025/2026 i 2026/2027)
- Normalizacja w produkcji żywności
- Opracowanie nowych produktów spożywczych
- Projektowanie technologiczne zakładów przemysłu spożywczego
- Statystyka w badaniach żywności
- Systemy zarządzania jakością w przemyśle spożywczym
SPECJALNOŚĆ: TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI
- Seminarium inżynierskie
- Technologia gastronomiczna
- Technologia mięsa
- Technologia mleka
- Technologia owoców i warzyw
- Technologia przetwórstwa węglowodanów
- Technologia tłuszczowców
- Technologia zbóż i piekarstwa
- Technologie drobiu i jaj
SPECJALNOŚĆ: ŻYWIENIE CZŁOWIEKA
- Alternatywne żywienie
- Ocena wartości odżywczej produktów spożywczych
- Ocena żywienia
- Praktyczne aspekty żywienia człowieka
- Procesy kulinarne gastronomii
- Przetwórstwo mięsa
- Przetwórstwo mleka
- Przetwórstwo owoców, warzyw, grzybów i roślin oleistych
- Przetwórstwo węglowodanów i zbóż
- Racjonalizacja żywienia
- Seminarium inżynierskie
- Technologie drobiu i jaj
- Żywność prozdrowotna