dr inż. Dorota Kalicka

  • Jednostka:
    Zakład Technologii Mleczarstwa
  • Budynek: D10
  • Pokój: 5
  • Nr telefonu: 695389336
  • Email: [email protected]
  • ORCID: 0000-0001-6977-9727
  • Konsultacje dla studentów: Wtorek 13:15 – 14:00 Środa 13:00 – 13:45

Informacje

  • wpływ substancji słodzących na proces fermentacji i przeżywalność mikroflory jogurtowej i probiotycznej oraz trwałość i cechy sensoryczne produktów mleczarskich;
  • wpływ wyciągów roślinnych na proces koagulacji mleka i dojrzewanie serów;
  • analiza jakości ekologicznego mleka i ekologicznych produktów mleczarskich;
  • znakowanie żywności, systemy znakowania wartością odżywczą z przodu opakowania
  • effect of sweeteners on the fermentation process and survival of yoghurt and probiotic microflora and the stability and sensory characteristics of dairy products;
  • effect of botanical extracts on milk coagulation and cheese ripening;
  • analysis of the quality of organic milk and organic dairy products;
  • food labelling,  Front of Pack Nutrition Labelling (FoPNL)

Publikacje