dr Maciej Kluz
- Jednostka:
Katedra Bioenergetyki, Analizy Żywności i Mikrobiologii - Budynek: D9
- Pokój: 264
- Nr telefonu: 5264
- Email: [email protected]
- ORCID: 0000-0003-1627-6186
- Konsultacje dla studentów: wtorki, 9.00 - 11.15
Informacje
Publikacje
- [współaut.] Čmiková N, Galovičová L, Schwarzová M [et al.] Chemical Composition and Biological Activities of Eucalyptus globulus Essential Oil. - Plants-Basel, 2023, Vol. 12, iss. 5
- [współaut.] Borotová P, Čmiková N, Galovičová L [et al.] Antioxidant, Antimicrobial, and Anti-Insect Properties of Boswellia carterii Essential Oil for Food Preservation Improvement. - Horticulturae, 2023, Vol. 9, iss. 3
- [współaut.] Butor I, Jančová P, Purevdorj K [et al.] Effect of Selected Factors Influencing Biogenic Amines Degradation by Bacillus subtilis Isolated from Food. - Microorganisms, 2023, Vol. 11, iss. 4
- [współaut.] Galovičová L, Čmiková N, Schwarzová M [et al.] Biological Activity of Cupressus sempervirens Essential Oil. - Plants-Basel, 2023, Vol. 12, iss. 5
- [współaut.] Kačániová M, Vukovič N, Čmiková N [et al.] Salvia sclarea Essential Oil Chemical Composition and Biological Activities. - International Journal of Molecular Sciences, 2023, Vol. 24, iss. 6
- [współaut.] Čmiková N, Galovičová L, Miškeje M [et al.] Determination of Antioxidant, Antimicrobial Activity, Heavy Metals and Elements Content of Seaweed Extracts. - Plants-Basel, 2022, Vol. 11, iss. 11
- [współaut.] Kačániová M, Galovičová L, Borotová P [et al.] Assessment of Ocimum basilicum Essential Oil Anti-Insect Activity and Antimicrobial Protection in Fruit and Vegetable Quality. - Plants-Basel, 2022, Vol. 11, iss. 8
- [współaut.] Laslo V, Pinzaru S, Zaguła G [et al.] Synergic effect of selenium nanoparticles and lactic acid bacteria in reduction cadmium toxicity. - Journal of Molecular Structure, 2022, Vol. 1247
- [współaut.] Pietrzyk K, Pastuszczak M, Kačániová M [et al.] Microbiological and Physicochemical Composition of Various Types of Homemade Kombucha Beverages Using Alternative Kinds of Sugars. - Foods, 2022, Vol. 11, iss. 10
- [współaut.] Stanek-Tarkowska J, Pastuszczak M, Szpunar-Krok E [et al.] Comparison of the Effect of Fertilization with Ash from Wood Chips on Bacterial Community in Podzolic and Chernozem Soils for the Cultivation of Winter Oilseed Rape : a Preliminary Study. - Agronomy-Basel, 2022, Vol. 12, iss. 3
- [współaut.] Valková V, Ďúranová H, Vukovic N [et al.] Assessment of Chemical Composition and Anti-Penicillium Activity of Vapours of Essential Oils from Abies Alba and Two Melaleuca Species in Food Model Systems. - Molecules, 2022, Vol. 27, iss. 10
- [współaut.] Sokołowicz Z, Augustyńska-Prejsnar A, Krawczyk J [et al.] Technological and Sensory Quality and Microbiological Safety of RIR Chicken Breast Meat Marinated with Fermented Milk Products. - Animals, 2021, Vol. 11, iss. 11
- [współaut.] Pastuszczak M, Kapusta I, Pycia K [et al.] Ocena właściwości mikrobiologicznych i fizykochemicznych różnych rodzajów kombuczy W: Potencjał biologiczny żywności. Cz. 2 / red. Czesław Puchalski, Grażyna Gajdek. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2021, S. 119-127
- [współaut.] Pietrzyk K, Hołojuch M, Zagrobelna E [et al.] Analiza składu mikrobiologicznego winogron pochodzących z regionu Podkarpacia W: Potencjał biologiczny żywności. Cz. 2 / red. Czesław Puchalski, Grażyna Gajdek. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2021, S. 107-119
- [współaut.] Rudy M, Gil M, Stanisławczyk R [et al.] Zastosowanie plazmy niskotemperaturowej do utrwalania mięsa wieprzowego przechowywanego chłodniczo W: Zarządzanie i innowacje w produkcji oraz przechowalnictwie żywności / redakcja Mariusz Rudy. Rzeszów, Wydawnictwo Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego: 2021, S. 85-102
- [współaut.] Znamirowska-Piotrowska A, Szajnar K, Buniowska-Olejnik M [et al.] Zastosowanie chelatu aminokwasowego żelaza i witaminy C do produkcji koziego mleka fermentowanego przez Bifidobacterium animalis ssp. lactis Bb-12 W: Potencjał biologiczny żywności. Cz. 1 / red. Czesław Puchalski, Grażyna Gajdek. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2021, S. 84-93
- [współaut.] Kačániová M, Eftimova Z, Brindza J [et al.] Microbiota of Tokaj Grape Berries of Slovak Regions. - Erwerbs-Obstbau, 2020, vol. 62, p. 25-33
- [współaut.] Pawlos M, Znamirowska-Piotrowska A, Szajnar K [et al.] Low-lactose fermented goat milks with Bifidobacterium animalis ssp. Lactis BB-12. - Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, 2020, Vol. 9, iss. 4, p. 751-755
- [współaut.] Znamirowska-Piotrowska A, Sajnar K, Kowalczyk M [et al.] Effect of addition of spelt and buckwheat hull on selected properties of yoghurt. - Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, 2020, Vol. 10, iss.2, p. 296-300
- [współaut.] Grabek-Lejko D, Wrona A, Zagrobelna E [et al.] Analiza mikrobiologiczna sushi i jego komponentów - jako przykładów produktów garmażeryjnych typu ready to eat W: Postęp w naukach rolniczych i produkcji żywności / redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2020, S. 105-117
- [współaut.] Grabek-Lejko D, Zagrobelna E, Pietrzyk K [et al.] Aktywność antybakteryjna olejków eterycznych w mięsie wołowym W: Postęp w naukach rolniczych i produkcji żywności / redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2020, S. 39-48
- [współaut.] Hędrzak D, Hołojuch M, Grabek-Lejko D [et al.] Analiza składu mikrobiologicznego winogron i gleby przydomowej winnicy na terenie Rzeszowa W: Ochrona środowiska produkcji rolniczej / red. Gajdek Grażyna, Puchalski Czesław. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2020, S. 107-116
- [współaut.] Hanus P, Kačániová M Influence of sous vide heat treatment on microbiological quality of poultry meat W: Knowledge, technology and society : monograph / eds. Katarzyna Styszko, Paweł Bogacz. Kraków, Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie: 2020, S. 203-208
- [współaut.] Magoń K, Dżugan M, Pietrzyk K [et al.] Prozdrowotne właściwości i aktywność mikrobiologiczna owocu mangostanu W: Postęp w naukach rolniczych i produkcji żywności / redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2020, S. 30-38
- [współaut.] Pietrzyk K, Murdza W, Pastuszczak M [et al.] Analiza mikrobiologiczna różnych rodzajów lodów dostępnych na polskim rynku W: Postęp w naukach rolniczych i produkcji żywności / redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2020, S. 49-60
- [współaut.] Zagrobelna E, Grabek-Lejko D, Puchalski C Dieta bezglutenowa - jakość produktów bezglutenowych i niedobory składników odżywczych w chorobach glutenozależnych W: Postęp w naukach rolniczych i produkcji żywności / redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2020, S. 90-104
- [współaut.] Znamirowska-Piotrowska A, Zborowski M, Pietrzyk K Właściwości sensoryczne niskolaktozowego napoju o podwyższonej zawartości białka z retentatu serwatkowego W: Żywność i jej bezpieczeństwo / red. nauk. Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski, Grażyna Jaworska. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2020, S. 7-16
- [współaut.] Augustyńska-Prejsnar A, Ormian M, Hanus P [et al.] Effects of Marinating Breast Muscles of Slaughter Pheasants with Acid Whey, Buttermilk, and Lemon Juice on Quality Parameters and Product Safety. - Journal of Food Quality, 2019, Vol. 2019, Article ID 5313496 (8s.)
- [współaut.] Augustyńska-Prejsnar A, Ormian M, Sokołowicz Z Effect of using acid whey for marinating chicken breast muscles in organic production. - Emirates Journal of Food and Agriculture, 2019, Vol. 31, iss. 4, p. 281-287
- [współaut.] Kačániová M, Mellen M, Vukovič N [et al.] Combined Effect of Vacuum Packaging, Fennel and Savory Essential Oil Treatment on the Quality of Chicken Thighs. - Microorganisms, 2019, Vol. 7, iss. 5, Article Number: 134
- [współaut.] Hanus P Człowiek - żywność - środowisko. T. 1 / red. nauk. Maciej Kluz, Paweł Hanus. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2019, 169 s.
- [współaut.] Godočíková L, Ivanišová E, Kačániová M Właściwości prozdrowotne białej czekolady fortyfikowanej wyciągami herbacianymi W: Człowiek - żywność - środowisko. T. 2 / red. nauk. Dorota Grabek-Lejko, Patrycja Sowa. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2019, S. 66-76
- [współaut.] Hanus P, Kata I, Grabek-Lejko D [et al.] Analiza mikrobiologiczna potraw sous vide z karpia przy wykorzystaniu metody PCR W: Człowiek - żywność - środowisko. T. 2 / red. nauk. Dorota Grabek-Lejko, Patrycja Sowa. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2019, S. 90-101
- [współaut.] Zagrobelna E, Wrona A, Grabek-Lejko D Właściwości przeciwbakteryjne oraz przeciwutleniające wybranych miodów z nietypowych pożytków pszczelich W: Człowiek - żywność - środowisko. T. 2 / red. nauk. Dorota Grabek-Lejko, Patrycja Sowa. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2019, S. 77-90
- [współaut.] Kačániová M, Kántor A, Kunová S [et al.] Identifikácia mikroorganizmov hrozna, muštu a vína s využitím hmotnostnej spektrometrie maldi tof ms biotyper. - Journal of tourism, hospitality and commerce, 2018, vol. 9, no. 1, s. 65-72
- [współaut.] Kačániová M, Terentjeva M, Felšöciová S [et al.] Bacteria and yeasts isolated from different grape varieties. - Potravinárstvo. Slovak Journal of Food Sciences, 2018, vol. 12, nr 1, s. 108-115
- [współaut.] Kunová S, Kántor A, Terentjeva M [et al.] Microscopic fungi isolated from different Slovak grape varieties. - Potravinárstvo. Slovak Journal of Food Sciences, 2018, vol. 12, nr 1, s. 438-443
- [współaut.] Kačániová M, Felšöciová S, Puchalski C [et al.] Grape - source for flour production W: Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebite'ského prostredía : zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účas'ou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove / editor Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 45-47
- [współaut.] Kačániová M, Felšöciová S, Puchalski C [et al.] Some microorganisms and their effect regards to wines W: Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebite'ského prostredía : zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účas'ou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove / editor Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 51-53
- [współaut.] Kačániová M, Ivanišová E, Puchalski C [et al.] Dlhoplodá vigna - pestovatel'ské aspekty v záhradkárskych podmienkach a z variability jej gastronomickej uplatnitel'nosti W: Menej rozšírené druhy úžitkových rastlín, vybrané suroviny a produkty živočíšneho pôvodu pre spotrebitel'ský priemysel a k niektorým aspektom z oblasti vinárstva a vinohradníctva. Zborník, č. 8 / zostavovatel' zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 23-25
- [współaut.] Kačániová M, Ivanišová E, Puchalski C [et al.] Grape wines - antioxidant potential and some flavonoid compounds W: Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebite'ského prostredía : zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účas'ou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove / editor Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 31-33
- [współaut.] Kačániová M, Ivanišová E, Puchalski C [et al.] Mexický koriander W: Menej rozšírené druhy úžitkových rastlín, vybrané suroviny a produkty živočíšneho pôvodu pre spotrebitel'ský priemysel a k niektorým aspektom z oblasti vinárstva a vinohradníctva. Zborník, č. 8 / zostavovatel' zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 31-34
- [współaut.] Kačániová M, Ivanišová E, Puchalski C [et al.] Table grape varieties of vitis vinifera - effects of fruits on consumers, content components, varieties and their use in home gastronomy W: Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebite'ského prostredía : zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účas'ou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove / editor Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 25-28
- [współaut.] Kačániová M, Ivanišová E, Puchalski C [et al.] Výberovo k bežne sa vyskytujúcim druhom rastlinných zástupcov s jedlými kvetmi i v podmienkach záhrad a ich využitel'nosť v spotrebitel'skom prostredí domácností W: Menej rozšírené druhy úžitkových rastlín, vybrané suroviny a produkty živočíšneho pôvodu pre spotrebitel'ský priemysel a k niektorým aspektom z oblasti vinárstva a vinohradníctva. Zborník, č. 8 / zostavovatel' zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 26-30
- [współaut.] Kačániová M, Kántor A, Puchalski C [et al.] K aspektom znehodnotenia vín vplyvom nežiaducich mikroorganizmov W: Menej rozšírené druhy úžitkových rastlín, vybrané suroviny a produkty živočíšneho pôvodu pre spotrebitel'ský priemysel a k niektorým aspektom z oblasti vinárstva a vinohradníctva. Zborník, č. 8 / zostavovatel' zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 39-41
- [współaut.] Kačániová M, Kántor A, Puchalski C [et al.] K vinárstvu a k produkcii vín v podmienkach vinárskych oblastí grécka W: Menej rozšírené druhy úžitkových rastlín, vybrané suroviny a produkty živočíšneho pôvodu pre spotrebitel'ský priemysel a k niektorým aspektom z oblasti vinárstva a vinohradníctva. Zborník, č. 8 / zostavovatel' zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 42-45
- [współaut.] Kačániová M, Kántor A, Puchalski C [et al.] K vybraným európskym vinohradníckym oblastiam a vínam W: Menej rozšírené druhy úžitkových rastlín, vybrané suroviny a produkty živočíšneho pôvodu pre spotrebitel'ský priemysel a k niektorým aspektom z oblasti vinárstva a vinohradníctva. Zborník, č. 8 / zostavovatel' zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 58-61
- [współaut.] Kačániová M, Kántor A, Puchalski C [et al.] Muštové odrody Vitis vinifera - charakteristika - vína - konzument W: Menej rozšírené druhy úžitkových rastlín, vybrané suroviny a produkty živočíšneho pôvodu pre spotrebitel'ský priemysel a k niektorým aspektom z oblasti vinárstva a vinohradníctva. Zborník, č. 8 / zostavovatel' zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 46-50
- [współaut.] Kačániová M, Kántor A, Puchalski C [et al.] Some aspects participating on aromatic potential of wines W: Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebite'ského prostredía : zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účas'ou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove / editor Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 22-24
- [współaut.] Kačániová M, Kántor A, Puchalski C [et al.] Sparkling wines - product range and technology of production W: Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebite'ského prostredía : zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účas'ou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove / editor Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 34-36
- [współaut.] Kačániová M, Kántor A, Puchalski C [et al.] Tokajské vína a mikroflóra W: Menej rozšírené druhy úžitkových rastlín, vybrané suroviny a produkty živočíšneho pôvodu pre spotrebitel'ský priemysel a k niektorým aspektom z oblasti vinárstva a vinohradníctva. Zborník, č. 8 / zostavovatel' zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 51-54
- [współaut.] Kačániová M, Kántor A, Puchalski C [et al.] Vinohradníctvo, vína, odrody v Macedónsku W: Menej rozšírené druhy úžitkových rastlín, vybrané suroviny a produkty živočíšneho pôvodu pre spotrebitel'ský priemysel a k niektorým aspektom z oblasti vinárstva a vinohradníctva. Zborník, č. 8 / zostavovatel' zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 55-57
- [współaut.] Kačániová M, Kňazovická V, Puchalski C [et al.] Apitoxín - zastúpenie obsahových zložiek a významovosť i pre aplikácie v kozmetických produktoch W: Menej rozšírené druhy úžitkových rastlín, vybrané suroviny a produkty živočíšneho pôvodu pre spotrebitel'ský priemysel a k niektorým aspektom z oblasti vinárstva a vinohradníctva. Zborník, č. 8 / zostavovatel' zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 75-77
- [współaut.] Kačániová M, Kňazovická V, Puchalski C [et al.] Manukový med - k jeho významu a účinkom W: Menej rozšírené druhy úžitkových rastlín, vybrané suroviny a produkty živočíšneho pôvodu pre spotrebitel'ský priemysel a k niektorým aspektom z oblasti vinárstva a vinohradníctva. Zborník, č. 8 / zostavovatel' zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 87-89
- [współaut.] Kačániová M, Kňazovická V, Puchalski C [et al.] Včelí pel' i pre domáce kozmetickéúčely W: Menej rozšírené druhy úžitkových rastlín, vybrané suroviny a produkty živočíšneho pôvodu pre spotrebitel'ský priemysel a k niektorým aspektom z oblasti vinárstva a vinohradníctva. Zborník, č. 8 / zostavovatel' zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 78-82
- [współaut.] Kačániová M, Kunová S, Puchalski C [et al.] "Piwi" varieties - some aspects of their cultivation and varieties selection W: Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebite'ského prostredía : zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účas'ou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove / editor Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 40-41
- [współaut.] Kačániová M, Kunová S, Puchalski C [et al.] Grape juice - processing, importance, effects - for home processors of vitis vinifera W: Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebite'ského prostredía : zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účas'ou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove / editor Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 42-44
- [współaut.] Kačániová M, Kunová S, Puchalski C [et al.] Grapes for processing of some home products W: Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebite'ského prostredía : zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účas'ou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove / editor Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 37-39
- [współaut.] Kačániová M, Kunová S, Puchalski C [et al.] Ovčie mlieko, syry v gastronómii W: Menej rozšírené druhy úžitkových rastlín, vybrané suroviny a produkty živočíšneho pôvodu pre spotrebitel'ský priemysel a k niektorým aspektom z oblasti vinárstva a vinohradníctva. Zborník, č. 8 / zostavovatel' zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 62-66
- [współaut.] Kačániová M, Kunová S, Puchalski C [et al.] Produkty z kozieho mlieka a výberovo k ich uplatnitel'nosti v sùčasnej gastronómii domácností W: Menej rozšírené druhy úžitkových rastlín, vybrané suroviny a produkty živočíšneho pôvodu pre spotrebitel'ský priemysel a k niektorým aspektom z oblasti vinárstva a vinohradníctva. Zborník, č. 8 / zostavovatel' zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 71-74
- [współaut.] Kačániová M, Kunová S, Puchalski C [et al.] Vybrané produkty z ovčieho mlieka - bežní spotrebitelia - domáca gastronómia W: Menej rozšírené druhy úžitkových rastlín, vybrané suroviny a produkty živočíšneho pôvodu pre spotrebitel'ský priemysel a k niektorým aspektom z oblasti vinárstva a vinohradníctva. Zborník, č. 8 / zostavovatel' zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 67-70
- [współaut.] Kačániová M, Kunová S, Puchalski C [et al.] Wines and gastronomy - their suitability of implamentation as a part of ingredients W: Zo súčasného vinárstva, vinohradníctva a spotrebite'ského prostredía : zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 9. ročníka konferencie "Tokaj 2018" s medzinárodnou účas'ou, konanej 7. apríla 2018 na Zemplínskej šírave Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove / editor Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2018, S. 48-50
- [współaut.] Gasper J, Terentjeva M, Kántor A [et al.] Identification of Apis mellifera gut microbiota with MALDI TOF MS Biotyper. - Scientific Papers Animal Science and Biotechnologies, 2017, vol. 50, iss. 1, p. 192-196
- [współaut.] Grabek-Lejko D Bakterie fermentacji mlekowej i ich metabolity - możliwość zastosowania w biokonserwacji ryb i owoców morza. - Nauka Przyroda Technologie, 2017, t. 11, z. 2, s. 207-221
- [współaut.] Ivanišová E, Rajtar M, Frančáková H [et al.] Characterization of bioactive compounds from Monascus purpureus fermented different cereal substrates. - Potravinárstvo. Slovak Journal of Food Sciences, 2017, vol. 11, nr 1, s. 183-189
- [współaut.] Kačániová M, Terentjeva M, Godočíková L [et al.] Identification of lactic acid bacteria in milk and milk products with MALDI-TOF mass spectrometry. - Scientific Papers Animal Science and Biotechnologies, 2017, vol. 50, iss. 1, p. 115-120
- [współaut.] Kačániová M, Terentjeva M, Vukovič N [et al.] The antioxidant and antimicrobial activity of essential oils against Pseudomonas spp. isolated from fish. - Saudi Pharmaceutical Journal, 2017, Vol. 25, iss. 8, s. 1108-1116
- [współaut.] Klūga A, Terentjeva M, Kántor A [et al.] Antibacterial Activity of Melissa officinalis L., Mentha piperita L., Origanum vulgare L. and Malva mauritiana against Bacterial Microflora Isolated from Fish. - Advanced Research in Life Sciences, 2017, vol. 1, iss. 1, p. 75-80
- [współaut.] Znamirowska-Piotrowska A, Szajnar K, Rożek P [et al.] Effect of addition of wild garlic (Allium ursinum) on the quality of kefirs from sheep's milk. - Acta Scientiarum Polonorum. Technologia Alimentaria, 2017, z. 16(2), s. 209-215
- [współaut.] Kačániová M, Kunová S, Hanus P Domáci chov ošípaných - bravčová masť W: Poznatky, odporúčania, inšpirácie pre malopestovatel'ov, záhradkárov, správcoc verejnej zelene a domácich chovatel'ov, spotrebitel'ov rastlinných i živočíšnych produktov. Zborník č. 7 / zost. zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj: 2017, S. 78-80
- [współaut.] Kačániová M, Kunová S, Hanus P Domáci chovatelia a k výrobe niektorých mäsových výrobkov W: Poznatky, odporúčania, inšpirácie pre malopestovatel'ov, záhradkárov, správcoc verejnej zelene a domácich chovatel'ov, spotrebitel'ov rastlinných i živočíšnych produktov. Zborník č. 7 / zost. zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj: 2017, S. 71-72
- [współaut.] Kačániová M, Kunová S, Hanus P Domáci chovatelia hydiny a k aspektom mikroflóry tráviacej sústavy a významu probiotík W: Poznatky, odporúčania, inšpirácie pre malopestovatel'ov, záhradkárov, správcoc verejnej zelene a domácich chovatel'ov, spotrebitel'ov rastlinných i živočíšnych produktov. Zborník č. 7 / zost. zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj: 2017, S. 83-85
- [współaut.] Kačániová M, Kunová S, Hanus P Pre domácich a začínajúcich chovatel'ov zvierat - k základnému ošetreniu mlieka W: Poznatky, odporúčania, inšpirácie pre malopestovatel'ov, záhradkárov, správcoc verejnej zelene a domácich chovatel'ov, spotrebitel'ov rastlinných i živočíšnych produktov. Zborník č. 7 / zost. zborníka Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj: 2017, S. 81-82
- [współaut.] Mellen M, Kačániová M, Puchalski C Mäsový odpad, odpad živočíšneho pôvodu a vo význame ich využívania ako komponentov i v živočíšných krmivách W: Aplikovanie výstupov, poznatkov, vedomostí a skúseností z vedy, výskumu, vzdelávania a z praxe pôdohospodárskeho zamerania a príbuzných oblastí v rôznom spektre ich reálneho využívania : zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 6. Ročníka konferencie "Tokaj 2017" s medzinárodnou účasťou konanej 28. Januára 2017 Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove / red. Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálná rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2017, s. 33-35
- [współaut.] Mellen M, Kačániová M, Puchalski C Rastlinné esenciálne oleje, silice a bazalka pravá (Ocimum basilicum) W: Aplikovanie výstupov, poznatkov, vedomostí a skúseností z vedy, výskumu, vzdelávania a z praxe pôdohospodárskeho zamerania a príbuzných oblastí v rôznom spektre ich reálneho využívania : zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 6. Ročníka konferencie "Tokaj 2017" s medzinárodnou účasťou konanej 28. Januára 2017 Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove / red. Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálná rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2017, s. 18-20
- [współaut.] Mellen M, Kačániová M, Puchalski C Výberovo ku konzervovaniu zeleniny W: Aplikovanie výstupov, poznatkov, vedomostí a skúseností z vedy, výskumu, vzdelávania a z praxe pôdohospodárskeho zamerania a príbuzných oblastí v rôznom spektre ich reálneho využívania : zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 6. Ročníka konferencie "Tokaj 2017" s medzinárodnou účasťou konanej 28. Januára 2017 Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove / red. Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálná rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2017, s. 15-17
- [współaut.] Mellen M, Kačániová M, Puchalski C Záhradnícke rastliny, ich biologicky účinné látky a využitel'nostsilíc, éterických olejov i v možnostiach pri spracovaní, úprave pol'nohospodárskych surovín a potravín W: Aplikovanie výstupov, poznatkov, vedomostí a skúseností z vedy, výskumu, vzdelávania a z praxe pôdohospodárskeho zamerania a príbuzných oblastí v rôznom spektre ich reálneho využívania : zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 6. Ročníka konferencie "Tokaj 2017" s medzinárodnou účasťou konanej 28. Januára 2017 Regionálnou rozvojovou agentúrou pre rozvoj Dolného Zemplína v Trebišove / red. Janka Sudzinová, Miroslava Kačániová, Katarína Rovná. Trebišov, Regionálná rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína: 2017, s. 12-14
- [współaut.] Hutková J, Kántor A, Terentjeva M [et al.] Incidence of bacteria and antibacterial activity of selected types of tea. - Potravinárstvo. Scientific Journal for Food Industry, 2016, vol. 10, nr 1, s. 65-71
- [współaut.] Kántor A, Puchalski C, Terentjeva M [et al.] Identification of lactic acid bacteria isolated from wine using real-time PCR. - Journal of Environmental Science and Health. Part B: Pesticides, Food Contaminants, and Agricultural Wastes, 2016, Vol. 51, iss. 1, s. 52-56
- [współaut.] Kačániová M, Terentjeva M, Puchalski C [et al.] Microbiological quality of chicken thighs meat after four essential oils combination, edta and vaccum packing. - Potravinárstvo. Scientific Journal for Food Industry, 2016, vol. 10, nr 1, s. 107-113
- [współaut.] Terentjeva M, Puchalski C, Hutková J [et al.] The extension of shelf-life of chicken meat after application of caraway and anise essential oils and vacuum packaging. - Potravinárstvo. Scientific Journal for Food Industry, 2016, vol. 10, nr 1, s. 132-138
- [współaut.] Fujarowicz M, Grabek-Lejko D Wpływ ogrzewania na potencjał antyoksydacyjny, stabilność barwników betalainowych soku z dwóch odmian buraka ćwikłowego (Beta vulgaris) W: Rośliny - przegląd wybranych zagadnień / redakcja: Kinga Kropiwiec, Mirosław Szala. Lublin, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o.: 2016, S. 98-108
- [współaut.] Grabek-Lejko D, Kocząb N, Puchalski C Wpływ fermentacji przez niekonwencjonalne drożdże Hansenula polymorpha na stabilność barwników i aktywność antyoksydacyjną soków z buraka czerwonego W: Bezpieczeństwo żywności / redakcja naukowa Grzegorz Zaguła, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2016, S. 19-29
- [współaut.] Hanus P, Znamirowska-Piotrowska A Właściwości kefirów kozich fortyfikowanych mikroalgami W: Przegląd wybranych zagadnień z zakresu przemysłu spożywczego / redakcja Mirosław Szala, Kinga Kropiwiec. Lublin, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o.: 2016, S. 167-177
- [współaut.] Kačániová M, Terentjeva M, Ivanišová E [et al.] Effect of vacuum packaging, EDTA and Abies alba essential oil treatment on microbiological quality of fresh chicken meat W: Environmental influence on the food quality and human health / editors Małgorzata Dżugan, Anna Pasternakiewicz, Monika Wesołowska. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2016, S. 29-40
- [współaut.] Kata I, Bil K, Rusin P [et al.] Zmiany podstawowych parametrów fizykochemicznych wybranych owoców w okresie wegetacji i przechowywania W: Jakość żywności - teraźniejszość i przyszłość / red. nauk. Anna Augustyńska-Prejsnar, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2016, S. 60-79
- [współaut.] Kordiaka R, Grabek-Lejko D, Kata I [et al.] Evaluation of health safety of sous vide - processed products for human W: Environmental influence on the food quality and human health / editors Małgorzata Dżugan, Anna Pasternakiewicz, Monika Wesołowska. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2016, S. 41-50
- [współaut.] Kordiaka R, Grabek-Lejko D, Puchalski C [et al.] Wpływ olejków eterycznych, konserwantu EDTA oraz sposobu pakowania na jakość mikrobiologiczną mięsa drobiowego W: Jakość żywności - teraźniejszość i przyszłość / red. nauk. Anna Augustyńska-Prejsnar, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2016, S. 80-89
- [współaut.] Sowa-Borowiec P, Piędel E, Tomczyk M [et al.] Antyoksydacyjne i antybakteryjne właściwości wybranych odmian cebuli (Alliumcepa L.) W: Bezpieczeństwo żywności / redakcja naukowa Grzegorz Zaguła, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2016, S. 7-18
- [współaut.] Sowa-Borowiec P, Tomczyk M, Dżugan M Właściwości fizykochemiczne podkarpackich miodów odmianowych W: Przegląd wybranych zagadnień z zakresu przemysłu spożywczego / redakcja Mirosław Szala, Kinga Kropiwiec. Lublin, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o.: 2016, S. 270-278
- [współaut.] Kántor A, Kačániová M Natural microflora of wine grape berries. - Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Science, 2015, Vol. 4, special iss. 1 (Microbiology), s. 32-36
- [współaut.] Kunová S, Čuboň J, Haščík P [et al.] Influence maturation of veal on the microbiological and physical indicators. - Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, 2015, Vol. 4, no. 6, s. 568-571
- [współaut.] Kunová S, Kačániová M, Haščík P [et al.] Evaluation of the disinfection effectiveness at meat processing by the two methods. - Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, 2015, Vol. 4, no. 6, s. 564-567
- [współaut.] Kunová S, Kačániová M, Lopašovský L Comparison of microbiological quality of ready-to-eat delicatessen product with respect to storage temperature. - Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, 2015, Vol. 4, no. 6, s. 560-563
- [współaut.] Petrová J, Terentjeva M, Puchalski C [et al.] Application of lavender and rosemary essential oils improvement of the microbiological quality of chicken quarters. - Potravinárstvo. Scientific Journal for Food Industry, 2015, vol. 9, nr 1, s. 530-537
- [współaut.] Dmytruk K, Sybirnyy A Fed-batch cultivation of Candida famata yeasts - riboflavin (vitamin B2) producers W: Food Quality and Perspectives : XX Conference of Young Researchers - 4th International session, 14-15 of May 2015, Rzeszow : book of abstracts / red. Monika Wesołowska, Małgorzata Dżugan ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Polskie Towarzystwo Chemiczne, Uniwersytet Rzeszowski. Rzeszów, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Polskie Towarzystwo Chemiczne, Uniwersytet Rzeszowski: 2015, S. 58
- [współaut.] Kordiaka R, Dmytruk K, Sybirnyy A Optimizing fed-batch cultivation of riboflavin overproducing yeasts Candida Famata 91 strain using different antifoams W: XVI Risk Factors of Food Chain 2015 : book of abstracts : Dudince, Slovak Republic, October 19-21, 2015 / eds. Anton Kováčik, Tomáš Slanina, Peter Čupka ; Slovak University of Agriculture in Nitra. Faculty of Biotechnology and Food Sciences, Department of Animal Physiology. Pedagogical University in Kraków. Szent István University in Gödöllo. University Rzeszów. Nitra, Slovak university of agriculture in Nitra: 2015, S. 22
- [współaut.] Kordiaka R, Dmytruk K, Sybirnyy A Riboflavin production by the recombinant Candida famata yeasts strains W: New trends in the ecological and biological research : International scientific conference, 9-11 September, 2015 University of Prešov, Slovak republic : book of abstracts / eds. Ján Ševc, Jana Kisková ; University of Prešov. Faculty of Humanities and Natural Sciences. Greek-Catholic Theological Faculty. Faculty of Orthodox Theology. Prešov, University of Prešov: 2015, S. 94
- [współaut.] Kordiaka R, Kantor A, Kačániová M [et al.] Determination of bananas surface microflora by the new analytical method - MALDI-TOF MS Biotyper W: New trends in the ecological and biological research : International scientific conference, 9-11 September, 2015 University of Prešov, Slovak republic : book of abstracts / eds. Ján Ševc, Jana Kisková ; University of Prešov. Faculty of Humanities and Natural Sciences. Greek-Catholic Theological Faculty. Faculty of Orthodox Theology. Prešov, University of Prešov: 2015, S. 62
- [współaut.] Sybirnyy A Chromium - toxicity and bioremediation by microorganisms W: Living organisms and bioanalytical approaches for detoxification and monitoring of toxic compounds : edited by Andriy Sibirny, Dariya Fedorovych, Mykhailo Gonchar, Dorota Grabek-Lejko. Rzeszow, University of Rzeszow: 2015, S. 41-49
- [współaut.] Dmytruk K, Lyzak O, Yatsyshyn V [et al.] Construction and fed-batch cultivation of Candida famata with enhanced riboflavin production. - Journal of Biotechnology, 2014, Vol. 172, s. 11-17
- [współaut.] Kačániová M, Petrová J, Hleba L [et al.] Microscopic filamentous fungi occurrence in plant pollen from nontraditional plant species. - Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Science, 2014, Vol. 3, no. 6, s. 522-524
- [współaut.] Kačániová M, Terentjeva M, Petrová J [et al.] Antimicrobial activity of nontraditional plant pollen against different species of microorganisms. - Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, 2014, Vol. 4, no. 1, s. 80-82
- [współaut.] Grabek-Lejko D, Sibirnyj W, Sybirnyy A Drożdże niekonwencjonalne jako potencjalni producenci etanolu paliwowego z lignocelulozowych odpadów rolniczych W: Nowoczesne metody analizy surowców rolniczych / red. Grzegorz Bartosz, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2011, S. 369-378
- [współaut.] Yatsyshyn V, Sibirnyj W, Sybirnyy A Riboflavin production by recombinant Candida famata strain W: Risk factors of food chain : 11th international conference : September, 5-6. 2011 : [book of abstracts] / [ed. Małgorzata Dżugan, Anna Pasternakiewicz] ; University of Rzeszow, Pedagogical University in Krakow, Slovak University of Agriculture in Nitra. Iwonicz, [s.n.]: 2011, S. 47
- [współaut.] Grabek-Lejko D, Dżugan M, Pasternakiewicz A [et al.] Analiza właściwości cydrów wyprodukowanych naturalnym sposobem W: In Risk factors of food chain [elektronický zdroj] : proceeding book of X-th international scientific conference, september 13th-14th 2010. Nitra, Slovak Agricultural University: 2010, S. 167-171
- [współaut.] Pasternakiewicz A, Król W, Dżugan M Porównanie zawartości wybranych składników owoców i warzyw z upraw tradycyjnych i ekologicznych W: In Risk factors of food chain [elektronický zdroj] : proceeding book of X-th international scientific conference, september 13th-14th 2010. Nitra, Slovak Agricultural University: 2010, S. 252-256
- [współaut.] Śliwka E, Syrek M, Kurcz M [et al.] Izolacja DNA z warzyw przy użyciu powszechnie dostępnych środków spożywczych i detergentów W: Materiały Jubileuszowej V Ogólnopolskiej Młodzieżowej Konferencji Naukowej "Młodzi naukowcy - praktyce rolniczej" nt. "Nauki rolnicze w rzeczywistości społeczno-gospodarczej współczesnych obszarów wiejskich", Rzeszów, 21-23 kwietnia 2009 / [oprac. red. materiałów konf. Marta Pisarek, Dawid Polar, Marta Gargała] ; Uniwersytet Rzeszowski. Wydział Biologiczno-Rolniczy. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2009, S. 40-43
- [współaut.] Świca K, Lepa &, Ząbek M [et al.] Saccharomyces cerevisiae jako drożdże o szerokim zastosowaniu w życiu codziennym i przemyśle W: Materiały Jubileuszowej V Ogólnopolskiej Młodzieżowej Konferencji Naukowej "Młodzi naukowcy - praktyce rolniczej" nt. "Nauki rolnicze w rzeczywistości społeczno-gospodarczej współczesnych obszarów wiejskich", Rzeszów, 21-23 kwietnia 2009 / [oprac. red. materiałów konf. Marta Pisarek, Dawid Polar, Marta Gargała] ; Uniwersytet Rzeszowski. Wydział Biologiczno-Rolniczy. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2009, S. 97-101
- [współaut.] Czyjt S, Jasińska G, Kloc K [et al.] Izolacja genomowego DNA z drożdży piekarniczych Saccharomyces cerevisiae z wykorzystaniem elektroforezy w żelu agarozowym w celu wizualizacji wyników W: Materiały Jubileuszowej V Ogólnopolskiej Młodzieżowej Konferencji Naukowej "Młodzi naukowcy - praktyce rolniczej" nt. "Nauki rolnicze w rzeczywistości społeczno-gospodarczej współczesnych obszarów wiejskich", Rzeszów, 21-23 kwietnia 2009 / [oprac. red. materiałów konf. Marta Pisarek, Dawid Polar, Marta Gargała] ; Uniwersytet Rzeszowski. Wydział Biologiczno-Rolniczy. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2009, S. 44-48