dr inż. Zuzanna Posadzka

  • Jednostka:
    Kolegium Nauk Przyrodniczych/Instytut Technologii Żywności i Żywienia/Zakład Ogólnej Technologii Żywności i Żywienia Człowieka
  • Budynek: D9
  • Pokój: 236
  • Nr telefonu: 17 785 5236
  • Email: [email protected]
  • ORCID: 0000-0003-4232-6175
  • Konsultacje dla studentów: wtorek 8.00-9.30

Informacje

Zainteresowania naukowe:

  • badania wartości wypiekowej mąk pszennych i żytnich
  • badania reologiczne i fermentograficzne ciast pszennych i żytnich wzbogacanych o dodatki pochodzenia roślinnego
  • badanie i ocena jakości zakwasów piekarskich
  • zastosowanie dodatków prozdrowotnych do produkcji pieczywa pszennego, mieszanego i bezglutenowego
  • opracowywanie technologii produkcji nowych rodzajów pieczywa, zwłaszcza wytwarzanych z udziałem zakwasu

Publikacje