Archiwum aktualności

Cykl wykładów otwartych „JAKOŚĆ ŻYWNOŚCI - ŚWIADOME ODŻYWIANIE”

 

 

Cykl wykładów otwartych „JAKOŚĆ ŻYWNOŚCI -  ŚWIADOME ODŻYWIANIE”

 

Podkarpacki Oddział PTTŻ

zaprasza na cykl wykładów otwartych

 

JAKOŚĆ ŻYWNOŚCI -  ŚWIADOME ODŻYWIANIE

WYDZIAŁ BIOLOGICZNO-ROLNICZY

UNIWERSYTETU RZESZOWSKIEGO

 

Ul. Zelwerowicza 9 s.108 (aula) godz. 15.00

13 listopad 2014

„Dlaczego UE nie chce podkarpackiej szynki?”

mgr inż. Alicja Zachara

Kierownik Laboratorium Higieny Żywności i Żywienia

Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Rzeszowie

27 listopad 2014

„Jak czytać etykiety na opakowaniach żywności?”

dr inż. Dorota Kalicka.

Zakład Technologii Mleczarstwa

Wydział Biologiczno-Rolniczy UR

16 grudnia 2014

„Mechanizmy regulujące łaknienie”

dr n. med. Mariusz Dąbrowski

Kierownik Zakładu Żywienia Klinicznego

Wydział Medyczny UR

22 stycznia 2015

„Wiele twarzy nikotyny ”

dr hab. inż. prof.  UR Dariusz Pogocki

Katedra Chemii i Toksykologii Żywności

Wydział Biologiczno-Rolniczy UR

 19 luty 2015

„ Czy można poprawić jakość przechowywanej żywności poprzez zastosowanie magneto kompensacji?”

dr inż. Grzegorz Zaguła

Zakład Technologii Bioenergetycznych

Wydział Biologiczno-Rolniczy UR

     

 

 

wstecz