Archiwum aktualności
Cykl wykładów otwartych „JAKOŚĆ ŻYWNOŚCI - ŚWIADOME ODŻYWIANIE”
|
Podkarpacki Oddział PTTŻ zaprasza na cykl wykładów otwartych
|
|
JAKOŚĆ ŻYWNOŚCI - ŚWIADOME ODŻYWIANIE WYDZIAŁ BIOLOGICZNO-ROLNICZY UNIWERSYTETU RZESZOWSKIEGO
Ul. Zelwerowicza 9 s.108 (aula) godz. 15.00 |
||
13 listopad 2014 |
„Dlaczego UE nie chce podkarpackiej szynki?” mgr inż. Alicja Zachara Kierownik Laboratorium Higieny Żywności i Żywienia Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Rzeszowie |
|
27 listopad 2014 |
„Jak czytać etykiety na opakowaniach żywności?” dr inż. Dorota Kalicka. Zakład Technologii Mleczarstwa Wydział Biologiczno-Rolniczy UR |
|
16 grudnia 2014 |
„Mechanizmy regulujące łaknienie” dr n. med. Mariusz Dąbrowski Kierownik Zakładu Żywienia Klinicznego Wydział Medyczny UR |
|
22 stycznia 2015 |
„Wiele twarzy nikotyny ” dr hab. inż. prof. UR Dariusz Pogocki Katedra Chemii i Toksykologii Żywności Wydział Biologiczno-Rolniczy UR |
|
19 luty 2015 |
„ Czy można poprawić jakość przechowywanej żywności poprzez zastosowanie magneto kompensacji?” dr inż. Grzegorz Zaguła Zakład Technologii Bioenergetycznych Wydział Biologiczno-Rolniczy UR |
|