Archiwum aktualności
Sukces SKN TŻ „FERMENT” podczas konferencji INNOVATIVA 8th Edition
W dniach 14 – 15 grudnia br. w Uniwersytecie w Oradei (Rumunia) na Wydziale Technologii Żywności odbyła się międzynarodowa konferencja naukowa „Innovativa”, w której wzięli udział studenci ze SKN Technologów Żywności „FERMENT wraz z opiekunami. Podczas sesji referatowej studenci przedstawili referaty:
Diana Hędrzak – The influence of temperature on the microbiological quality of broccoli prepared using the sous vide method
Diana Skoczylas - Milk ice cream with the addition of acerola
Wiktoria Gumienna – Microbiological composition of beef sous vide products.
Miłosz Pastuszczak – Microbiological quality of milk and dairy products.
Konrad Wołoszyn – Influence of essential oils on the turkey breast microflora.
Aneta Hoksa - Analysis of the microbiological composition of vegetables prepared by sous vide method.
Joanna Kuzdrolińska - Homemade fruits vinegars – production and chemical analysis.
Studenci Wydziału Biologiczno – Rolniczego UR podczas konkursu na najlepsze wystąpienie zajęli: Diana Skoczylas (opiekun naukowy - dr hab. inż. prof UR Agata Znamirowska) – I miejsce, natomiast Wiktoria Gumienna (opiekun naukowy – dr Maciej Kluz) – III miejsce.
Zwycięzcom gratulujemy, a wszystkim życzymy dalszych sukcesów!