Aktualności
Sukces studentów z SKN Technologów Żywności „FERMENT” na XLVIII Międzynarodowym Seminarium Kół Naukowych „KOŁA NAUKOWE SZKOŁĄ TWÓRCZEGO DZIAŁANIA”
Podczas sesji posterowej XLVIII Międzynarodowego Seminarium Kół Naukowych w Olsztynie, które odbyło się w dniach 11-12.04.2019 studenci Wydziału Biologiczno - Rolniczego zrzeszeni w SKN Technologów Żywności „FERMENT” zajęli I, II miejsce w konkursie na najlepszy poster. Konferencja w Olsztynie gromadzi corocznie rzeszę studentów z całej Polski i jest największym wydarzeniem naukowym promującym i podsumowującym pracę kół naukowych w naszym kraju. Zajęcie czołowych miejsc świadczy o wysokiej pozycji naukowej Wydziału Biologiczno – Rolniczego Uniwersytetu Rzeszowskiego w dyscyplinie technologii żywności, którą w swoich badaniach zaprezentowali nagrodzeni studenci.
I miejsce – Bartłomiej Delekta „Wpływ olejków eterycznych bazylii (Ocium basilicum) i tymianku (Thymus vulgaris L.), na jakość przechowywanego mielonego mięsa cielęcego” (opiekun dr Maciej Kluz)
II miejsce – Adrian Frydrych Substancje bioaktywne występujące w zielonych orzechach włoskich (Juglans regia L.) (opiekun dr hab. inż. Małgorzata Dżugan, prof. UR).
Zwycięzcom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!
dr Maciej Kluz