Aktualności

Szkoła letnia finansowana przez NAWA po raz kolejny w Uniwersytecie Rzeszowskim

Kolejny raz Wydział Biologiczno – Rolniczy Uniwersytetu Rzeszowskiego będzie organizatorem  Szkoły Letniej finansowanej w ramach grantu zgłoszonego przez zespół
w składzie: dr Maciej Kluz, dr hab. inż., prof. UR Małgorzata Dżugan, dr hab. inż., prof. UR Agata Znamirowska do Narodowej Agencji Wymiany Akademickiej pt. „Co jemy w krajach CEEPUS? Narodowa żywność tradycyjna”.

 

W Szkole będą uczestniczyli studenci, doktoranci i pracownicy z krajów Europy Środkowej tj. Chorwacja, Słowacja, Rumunia, Serbia, Czechy, Albania, Węgry w terminie 17 – 30. 06. 2019 r.

 

Projekt Szkoła letnia w ramach Programu NAWA/CEEPUS

na rok akademicki 2018/2019

Uniwersytet Rzeszowski

Tytuł: Co jemy w krajach CEEPUS? Narodowa żywność tradycyjna

 

Organizator: Uniwersytet Rzeszowski, Wydział Biologiczno – Rolniczy, Katedra Bioenergetyki i Analizy Żywności, Katedra Chemii i Toksykologii Żywności, Zakład Technologii Mleczarstwa

ul. M. Ćwiklińskiej 1 A, 35-601 Rzeszów

Termin realizacji: 17-30.06.2018

 

Miejsce realizacji: Uniwersytet Rzeszowski, Wydział Biologiczno – Rolniczy, Międzynarodowe Centrum Edukacji Ekologicznej Uniwersytetu Rzeszowskiego w Iwoniczu.

Osoba odpowiedzialna za realizację projektu: dr Maciej Kluz – Koordynator Programu CEEPUS w Uniwersytecie Rzeszowskim, Uniwersytet Rzeszowski, Wydział Biologiczno – Rolniczy, Katedra Bioenergetyki i Analizy Żywności, ul. M. Ćwiklińskiej 1 A, 35-601 Rzeszów, tel. +48 17 785 53 60

 

ECTS: 5 pkt.

Osoby zaangażowane w sposób merytoryczny w realizację projektu:

Dr Maciej Kluz – koordynator projektu

Prof. dr hab. inż. Czesław Puchalski

Dr hab. inż., prof. UR Małgorzata Dżugan

Dr hab. inż., prof. UR Agata Znamirowska

Dr Dorota Grabek – Lejko

Dr inż. Monika Tomczyk

Mgr Lucyna Kustra – kierownik DZWZ UR

Dr inż. Magdalena Buniowska

Mgr inż. Małgorzata Pawlos

Studenci Uniwersytetu Rzeszowskiego zrzeszeni w Studenckim Kole Naukowym Technologów Żywności „FERMENT”

 

Cel projektu

Głównym celem projektu jest wzajemne zapoznanie uczestników z tradycyjną kuchnią narodową poszczególnych krajów CEEPUS.  Ponadto przedstawimy bogactwo polskiej kultury, literatury, historii i wiedzy o Polsce współczesnej. Zaprezentujemy również potencjał  Uniwersytetu Rzeszowskiego jako partnera we współpracy międzynarodowej.

 

 

wstecz