Branża Spożywcza
Oferty UR z branży spożywczej
Lejek
Olejek eteryczny z owoców głogu oraz zastosowanie olejku eterycznego z owoców głogu
Pojemnik do przechowywania owoców przedłużający ich przydatność do konsumpcji
Pojemnik do przechowywania owoców przedłużający ich świeżość
Sonda genetyczna typu in situ znakująca chromosomy pary 12 drożdży piekarniczych naszkiełku mikroskopowym oraz sposób jej otrzymywania
Sposób ekstrakcji składników biologicznie czynnych
Sposób określania dojrzałości zbiorczej owoców
Sposób otrzymywania drożdżowych producentów etanolu z ksylozy z termotolerancyjnych drożdży Ogataea polymorpha
Sposób otrzymywania napoju o podwyższonej trwałości i właściwościach prozdrowotnych na bazie soku drzewnego, zwłaszcza brzozowego
Sposób otrzymywania zatężonego soku brzozowego
Sposób poprawy jakości owoców poprzez stosowanie magnetostymulacji
Sposób przedłużania trwałości malin w warunkach nie chłodniczych oraz urządzenie dostosowania tego sposobu
Sposób przedłużenia trwałości przechowalniczej borówki amerykańskiej
Sposób przygotowania ogórków do procesu kiszenia
Sposób sanitaryzacji oraz obniżania pozostałości pestycydów w materiale roślinnym w procesie suszenia oraz urządzenia do realizacji tego sposobu
Sposób skrócenia czasu upłynnienia i opóźnienia krystalizacji miodu
Sposób wytwarzania napoju z serwatki naturalnie nasyconego dwutlenkiem węgla
Sposób wytwarzania otoczki ochronnej na nasionach soi (BIOSTRATEG)
Sposób zmniejszenia absorbcji metali ciężkich przez rośliny korzeniowe
Urządzenie do magnetostymulacji owoców i warzyw zmiennym polem magnetycznym
Urządzenie generujące zmienne sygnały magnetyczne do stymulacji materiału biologicznego
Zastosowanie derenia właściwego Cornus mas L. lub jego tkanek lub ich wytworów, zwłaszcza ekstraktu z owoców