dr inż. Anna Augustyńska_Prejsnar

  • Jednostka:
    Zakład Produkcji Zwierzęcej i Oceny Produktów Drobiarskich / Department of Animal Production and Poultry Products Evaluation
  • Budynek: D9
  • Pokój: 351
  • Nr telefonu: 691709544
  • Email: [email protected]
  • ORCID: 0000-0003-3729-3882
  • Konsultacje dla studentów: Środa 8:30-10:00

Informacje

Zainteresowania dr Augustyńska-Prejsnar:

  • wpływ systemu chowu i poziomu dobrostanu zwierząt na jakość jaj i mięsa;
  • wpływ metod utrwalania na jakość mięsa drobiowego;
  • ocena jakości przetworów drobiowych wzbogacanych naturalnymi dodatkami;
  • wpływ marynowania mięsa drobiowego na jakość produktu;

Dr. Augustynska-Prejsnar's research interests:

  • Impact of the rearing system and level of animal welfare on egg and meat quality;
  • The effect of preservation methods on the quality of poultry meat;
  • Quality assessment of poultry products enriched with natural additives;
  • Effect of marinating poultry meat on product quality.

Publikacje