dr inż. Joanna Kaszuba

  • Jednostka:
    Kolegium Nauk Przyrodniczych/ Instytut Technologii Żywności i Żywienia/ Zakład Ogólnej Technologii Żywności i Żywienia Człowieka
  • Budynek: D9
  • Pokój: 245
  • Nr telefonu: 177855245
  • Email: [email protected]
  • ORCID: 0000-0002-3327-8370
  • Konsultacje dla studentów: wtorek 9.00-10.30

Informacje

Zainteresowania naukowe:

  • ocena przydatności odmian zbóż chlebowych w produkcji piekarskiej;
  • badania wartości wypiekowej mąki pszennej, żytniej i pszenżytniej;
  • badania reologiczne ciast pszennych i żytnich;
  • zastosowanie dodatków prozdrowotnych w produkcji piekarskiej i cukierniczej;
  • wpływ wybranych surowców roślinnych na jakość pieczywa bezglutenowego;
  • pieczywo dietetyczne;
  • opracowanie nowych produktów spożywczych.

Publikacje