dr inż Marcin Bajcar
- Jednostka:
Katedra Bioenergetyki, Analizy Żywności i Mikrobiologii - Budynek: D10
- Pokój: 213
- Nr telefonu: 177854968
- Email: [email protected]
- ORCID: 0000-0002-6029-1589
- Konsultacje dla studentów: Środa 08:30-10:00
Informacje
Publikacje
- [współaut.] Saletnik B, Czarnota R, Maczuga M [et al.] Residues from the Oil Pressing Process as a Substrate for the Production of Alternative Biochar Materials. - Applied Sciences-Basel, 2024, Vol. 14, iss.17
- [współaut.] Saletnik B, Fiedur M, Kwarciany R [et al.] Pyrolysis as a Method for Processing of Waste from Production of Cultivated Tobacco (Nicotiana tabacum L.). - Sustainability, 2024, Vol. 16, iss. 7
- [współaut.] Saletnik B, Saletnik A, Zaguła G [et al.] Influence of temperature and duration of pyrolysis process on calorific value of cereal straw biochar and dust explosive index. - International Agrophysics, 2024, Vol. 38, iss. 3, s. 267-278
- [współaut.] Saletnik B, Nowosiad J, Saletnik A [et al.] Biopaliwa stałe w sektorze energetycznym Polski W: Uwarunkowania produkcji żywności. Cz. 7 / red. Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2024, S. 7-19
- [współaut.] Mroczek K, Saletnik B, Saletnik A [et al.] Effect on Ionic Composition and Tonic Parameters of Sweeteners Used in the Production of Functional Beverages. - Beverages, 2023, Vol. 9, iss. 4
- [współaut.] Mroczek K, Saletnik B, Saletnik A [et al.] Ultrasound-Assisted Extraction as a Technique for Preparing Improved Infusions as Functional Beverage Bases. - Applied Sciences-Basel, 2023, Vol. 13, iss. 20
- [współaut.] Tobiasz-Salach R, Stadnik B Oat as a Potential Source of Energy. - Energies, 2023, Vol. 16, iss. 16
- [współaut.] Zaguła G, Saletnik B, Puchalski C Sposób sorpcji metali ciężkich z roztworów wodnych z zastosowaniem synergicznego działania biowęgla i wirującego pola magnetycznego. - Biuletyn Urzędu Patentowego, 2023, nr 25, nr PAT. 439821
- [współaut.] Zardzewiały M, Puchalski C, Gorzelany J The Possibility of Using Waste Biomass from Selected Plants Cultivated for Industrial Purposes to Produce a Renewable and Sustainable Source of Energy. - Applied Sciences-Basel, 2023, Vol. 13, iss. 5
- [współaut.] Zardzewiały M, Saletnik B, Puchalski C [et al.] Biomass from Green Areas and Its Use for Energy Purposes. - Applied Sciences-Basel, 2023, Vol. 13, iss. 11
- [współaut.] Zardzewiały M, Saletnik B, Zaguła G [et al.] Torrefaction as a Way to Remove Chlorine and Improve the Energy Properties of Plant Biomass. - Energies, 2023, Vol. 16, iss. 21
- [współaut.] Jachimowicz-Rogowska K, Topczewska J, Krupa W [et al.] Seasonal Changes in Trace-Element Content in the Coat of Hucul Horses. - Animals, 2022, Vol. 12, iss. 20
- [współaut.] Saletnik B, Saletnik A, Słysz E [et al.] The Static Magnetic Field Regulates the Structure, Biochemical Activity, and Gene Expression of Plants. - Molecules, 2022, Vol. 27, iss. 18
- [współaut.] Saletnik B, Saletnik A, Zaguła G [et al.] Oak Biomass in the Form of Wood, Bark, Brushwood, Leaves and Acorns in the Production Process of Multifunctional Biochar. - Molecules, 2022, Vol. 27, iss. 21
- [współaut.] Saletnik B, Saletnik A, Zaguła G [et al.] The Use of Wood Pellets in the Production of High Quality Biocarbon Materials. - Materials, 2022, Vol. 15, iss. 13
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Saletnik A [et al.] Effect of Magnetic and Electrical Fields on Yield, Shelf Life and Quality of Fruits. - Applied Sciences-Basel, 2022, Vol. 12, iss. 6
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Saletnik A [et al.] Method for Prolonging the Shelf Life of Apples after Storage. - Applied Sciences-Basel, 2022, Vol. 12, iss. 8
- [współaut.] Zaguła G, Saletnik B, Puchalski C Sposób poprawy parametrów kiełkowania nasion poprzez zastosowanie pulsującego strumienia światła. - Biuletyn Urzędu Patentowego, 2022, nr 20, nr PAT.435938
- [współaut.] Saletnik B, Saletnik A, Zaguła G [et al.] Effect of the Pyrolysis Process Applied to Waste Branches Biomass from Fruit Trees on the Calorific Value of the Biochar and Dust Explosivity. - Energies, 2021, Vol. 14, iss. 16
- [współaut.] Zaguła G, Saletnik B, Saletnik A [et al.] Preliminary Research on the Influence of a Pulsed Magnetic Field on the Cationic Profile of Sunflower, Cress, and Radish Sprouts and on Their Germination Rate. - Applied Sciences-Basel, 2021, Vol. 11, iss. 20
- [współaut.] Rudy M, Stanisławczyk R, Gil M [et al.] Zastosowanie wirującego pola magnetycznego do utrwalania mięsa wieprzowego przechowywanego chłodniczo W: Zarządzanie i innowacje w produkcji oraz przechowalnictwie żywności / pod red. Mariusza Rudy. Rzeszów, Wydawnictwo Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego: 2021, S. 121-138
- [współaut.] Saletnik A, Zaguła G, Puchalski C [et al.] Wpływ metod suszenia na skład mineralny wybranych owoców W: Potencjał biologiczny żywności. Cz. 2 / red. Czesław Puchalski, Grażyna Gajdek. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2021, S. 98-107
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Puchalski C Analysis of the Effect of the Biomass Torrefaction Process on Selected Parameters of Dust Explosivity. - Molecules, 2020, vol. 25, iss. 15, Art. no. 3225
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Saletnik A [et al.] Biochar and Ash Fertilization Alter the Chemical Properties of Basket Willow (Salix viminalis L.) and Giant Miscanthus (Miscanthus x giganteus). - Agronomy-Basel, 2020, Vol. 10, iss. 5
- [współaut.] Zaguła G, Saletnik B, Puchalski C Sposób modyfikacji pelletu opałowego z biomasy. - Wiadomości Urzędu Patentowego, 2020, nr 3, nr PAT.234653
- [współaut.] Zaguła G, Tarapatskyy M, Saletnik B [et al.] Near-Null Geomagnetic Field as an Innovative Method of Fruit Storage. - Processes, 2020, Vol. 8, iss. 3
- [współaut.] Saletnik A, Saletnik B, Zaguła G [et al.] Rozwój energii wiatrowej jako podstawowego filara energetyki odnawialnej w Polsce na przestrzeni lat 2013-2017 W: Ekonomiczno-technologiczne aspekty rolnictwa i energetyki / red. Czesław Puchalski, Grażyna Gajdek. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2020, S. 111-120
- [współaut.] Saletnik A, Zaguła G, Saletnik B [et al.] Problem występowania niskiej emisji i jej wpływ na jakość życia W: Ekonomiczno-technologiczne aspekty rolnictwa i energetyki / red. Czesław Puchalski, Grażyna Gajdek. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2020, S. 52-60
- [współaut.] Saletnik B, Sarna M, Zaguła G [et al.] Biomasa roślinna - efektywny materiał do produkcji energii W: Ekonomiczno-technologiczne aspekty rolnictwa i energetyki / red. Czesław Puchalski, Grażyna Gajdek. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2020, S. 7-22
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Saletnik A [et al.] Biochar as a Stimulator for Germination Capacity in Seeds of Virginia Mallow (Sida hermaphrodita (L.) Rusby. - Applied Sciences-Basel, 2019, Vol. 9, iss. 16, Art. nr 3213
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Tarapatskyy M [et al.] Biochar as a Multifunctional Component of the Environment : A Review. - Applied Sciences-Basel, 2019, Vol. 9, iss. 6, Art. nr 1139
- [współaut.] Zaguła G, Saletnik B, Puchalski C [et al.] Sposób sorpcji metali ciężkich z roztworów wodnych. - Wiadomości Urzędu Patentowego, 2019, nr 9, nr PAT.233341
- [współaut.] Lewicki M, Tarapatskyy M, Gumienna A [et al.] Zastosowanie transglutaminazy w przemyśle spożywczym W: Żywność i żywienie w świetle współczesnej wiedzy / redakcja naukowa Anna Augustyńska-Prejsnar, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2019, S. 25-36
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Grabek-Lejko D [et al.] Effect of infusion time and addition of lemon juice on the mobility of selected macroelements and aluminium during aqueous extraction of quality brands of leaf tea. - Journal of Elementology, 2018, Vol. 23, nr 2, s. 611-624
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Tarapatskyy M [et al.] Biochar and Biomass Ash as a Soil Ameliorant : The Effect on Selected Soil Properties and Yield of Giant Miscanthus (Miscanthus x giganteus). - Energies, 2018, Vol. 11(10), Art. nr 2535
- [współaut.] Tarapatskyy M, Zaguła G, Puchalski C [et al.] Magnetic Field Extraction Techniques in Preparing High-Quality Tea Infusions. - Applied Sciences-Basel, 2018, Vol. 8, iss. 10, Art. nr 1876
- [współaut.] Tarapatskyy M, Zaguła G, Saletnik B [et al.] Assessment of the nutritional value of high quality fruit influsions based on the content of bioelements and toxic metals. - Journal of Elementology, 2018, Vol. 23, nr 3, s. 1057-1072
- [współaut.] Zaguła G, Saletnik B, Tarapatskyy M [et al.] Relationship between Torrefaction Parameters and Physicochemical Properties of Torrefied Products Obtained from Selected Plant Biomass. - Energies, 2018, Vol. 11(11), Art. nr 2919
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Grabek-Lejko D [et al.] Biosorption of cadmium(II), lead(II) and cobalt(II) from aqueous solution by biochar from cones of larch (Larix decidua Mill. subsp. decidua ) and spruce (Picea abies L. H. Karst). - Environmental Earth Sciences, 2017, vol. 76, iss. 16, Art. nr 574 (11 p.)
- [współaut.] Tarapatskyy M, Zaguła G, Saletnik B [et al.] Study of nutritional value of dried tea leaves and infusions of black, green and white teas from Chinese plantations. - Roczniki Państwowego Zakładu Higieny, 2017, R. 68, nr 3, s. 237-245
- [współaut.] Zaguła G, Puchalski C, Tarapatskyy M [et al.] The magnetic field stimulation system applied on strawberry fruits. - Econtechmod. An International Quarterly Journal on Economics of Technology and Modelling Processes, 2017, vol. 6, no. 1, pp. 117-122
- [współaut.] Zaguła G, Saletnik B, Tarapatskyy M [et al.] Comparison of the Effectiveness of Water-Based Extraction of Substances from Dry Tea Leaves with the Use of Magnetic Field Assisted Extraction Techniques. - Molecules, 2017, Vol. 22, iss. 10, Article number 22101656
- [współaut.] Zaguła G, Zardzewiały M, Saletnik B [et al.] Effects of fertiliser use and pre-sowing seed stimulation with a magnetic field on the mineral content and yield of three varieties of sugar beet roots. - Journal of Elementology, 2017, Vol. 22, nr 4, s. 1401-1414
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Tarapatskyy M [et al.] The impact of infusion time and addition of honey on the mobility of selected elements during aquatic extraction of tea leaves W: Risk factors of food chain : XVIII international conference : September 20-22, 2017 : book of abstracts / editors Renata Muchacka, Bartłomiej Zyśk. Kraków, Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie: 2017, S. 38
- [współaut.] Zaguła G, Saletnik B, Tarapatskyy M [et al.] Unidentified magnetic field interaction W: Risk factors of food chain : XVIII international conference : September 20-22, 2017 : book of abstracts / editors Renata Muchacka, Bartłomiej Zyśk. Kraków, Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie: 2017, S. 53
- [współaut.] Zaguła G, Saletnik B, Tarapatskyy M [et al.] Utilization of food waste for energy production W: Risk factors of food chain : XVIII international conference : September 20-22, 2017 : book of abstracts / editors Renata Muchacka, Bartłomiej Zyśk. Kraków, Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie: 2017, S. 13
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Puchalski C Accumulation of cadmium, lead and mercury in seedlings of selected sugar beet varieties as a result of simulated soil contamination. - Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Science, 2016, Vol. 5, no. 4, s. 351-354
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Tarapatskyy M [et al.] Impact of the biomass pyrolysis parameters on the quality of biocarbon obtained from rape straw, rye straw and willow chips. - Econtechmod. An International Quarterly Journal on Economics of Technology and Modelling Processes, 2016, Vol. 5, nr 2, s. 129-134
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Tarapatskyy M [et al.] Influence of biochar and biomass ash applied as soil amendment on germination rate of Virginia mallow seeds (Sida hermaphrodita R.). - Econtechmod. An International Quarterly Journal on Economics of Technology and Modelling Processes, 2016, vol. 5, no. 3, pp. 71-76
- [współaut.] Saletnik B, Zardzewiały M, Drygaś B [et al.] Method for determining fruit harvesting maturity. - Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, 2016, vol. 6, no. 2, pp. 773-776
- [współaut.] Tarapatskyy M, Zaguła G, Saletnik B [et al.] Określenie wartości zdrowotnej suszu i naparów wysokogatunkowych herbat czarnych pochodzących z różnych rejonów upraw. - Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, 2016, R. 49, nr 2, s. 183-193
- [współaut.] Zaguła G, Fabisiak A, Tarapatskyy M [et al.] Mineral components analysis of selected dried herbs. - Econtechmod. An International Quarterly Journal on Economics of Technology and Modelling Processes, 2016, Vol. 5, nr 2, s. 121-124
- [współaut.] Zaguła G, Puchalski C, Tarapatskyy M [et al.] Distribution system for generating slowly varying magnetic fields. - Econtechmod. An International Quarterly Journal on Economics of Technology and Modelling Processes, 2016, vol. 5, no. 4, pp. 73-78
- [współaut.] Zardzewiały M, Saletnik B, Zaguła G [et al.] Effects of mineral fertilization and pre-sowing magnetic stimulation on the yield and quality of sugar beet roots. - Econtechmod. An International Quarterly Journal on Economics of Technology and Modelling Processes, 2016, vol. 5, no. 3, pp. 51-58
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Tarapatskyy M [et al.] Effect of pyrolysis process parameters in the contents of selected macro-elements in biochar obtained from waste biomass W: ICA 2016 : 11th International Conference on Agrophysics : Soil, Plant & Climate : book of abstracts / [edited by Cezary Sławiński, Artur Zdunek]. Lublin, Institute of Agrophysics. Polish Academy of Sciences: 2016, S. 175
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Tarapatskyy M [et al.] Możliwości konwersji energii słonecznej na użytkową w Polsce W: Produktywność i zdrowotność środowiska / red. nauk. Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2016, S. 44-54
- [współaut.] Tarapatskyy M, Saletnik B, Zaguła G [et al.] The impact of brewing time and acid addition on the elements mobility during water extraction of high quality tea leaves W: XVII International Conference Risk Factors of Food Chain, 19-21 September 2016, University of Rzeszów, Poland : book of abstracts / editor Monika Wesołowska. Rzeszów, Faculty of Biology and Agriculture. University of Rzeszow: 2016, S. 24
- [współaut.] Tarapatskyy M, Zaguła G, Saletnik B [et al.] Efektywność energetyczna zakładów przemysłu spożywczego W: Produktywność i zdrowotność środowiska / red. nauk. Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2016, S. 16-25
- [współaut.] Tarapatskyy M, Zaguła G, Saletnik B [et al.] Migracja glinu oraz zmiany profilu wolnych aminokwasów podczas obróbki termicznej mięsa drobiowego i łososia w folii aluminiowej W: Bezpieczeństwo żywności / redakcja naukowa Grzegorz Zaguła, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2016, S. 108-119
- [współaut.] Zaguła G, Saletnik B, Tarapatskyy M [et al.] Energia geotermalna - możliwości, potencjał, wykorzystanie W: Produktywność i zdrowotność środowiska / red. nauk. Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2016, S. 7-15
- [współaut.] Zaguła G, Saletnik B, Tarapatskyy M [et al.] Energia wiatru i jej zastosowanie W: Technologiczne aspekty rolnictwa / red. nauk. Mirosław Twardowski, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2016, S. 54-62
- [współaut.] Zaguła G, Saletnik B, Tarapatskyy M [et al.] Near null geomagnetic field container for longer apples storage W: ICA 2016 : 11th International Conference on Agrophysics : Soil, Plant & Climate : book of abstracts / [edited by Cezary Sławiński, Artur Zdunek]. Lublin, Institute of Agrophysics. Polish Academy of Sciences: 2016, S. 222
- [współaut.] Zaguła G, Saletnik B, Tarapatskyy M [et al.] Near null geomagnetic field container for longer apples storage W: XVII International Conference Risk Factors of Food Chain, 19-21 September 2016, University of Rzeszów, Poland : book of abstracts / editor Monika Wesołowska. Rzeszów, Faculty of Biology and Agriculture. University of Rzeszow: 2016, S. 83
- [współaut.] Zaguła G, Saletnik B, Tarapatskyy M [et al.] The impact of torrefaction process on the energy properties of biomass W: ICA 2016 : 11th International Conference on Agrophysics : Soil, Plant & Climate : book of abstracts / [edited by Cezary Sławiński, Artur Zdunek]. Lublin, Institute of Agrophysics. Polish Academy of Sciences: 2016, S. 73
- [współaut.] Zaguła G, Tarapatskyy M, Saletnik B [et al.] Proces toryfikacji sposobem zagospodarowania roślinnej biomasy odpadowej z produkcji rolnej W: Produktywność i zdrowotność środowiska / red. nauk. Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2016, S. 99-108
- [współaut.] Zardzewiały M, Zaguła G, Tarapatskyy M [et al.] Hydroenergetyka - gigawaty czystej energii ukryte w środowisku naturalnym W: Technologiczne aspekty rolnictwa / red. nauk. Mirosław Twardowski, Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2016, S. 63-73
- [współaut.] Fabisiak A, Puchalski C, Zaguła G [et al.] Effect of selected drying methods on physico-chemical and bioactive constituents in the leaves of basil. - Teka Komisji Motoryzacji i Energetyki Rolnictwa, 2015, Vol. 15, nr 4, s. 45-52
- [współaut.] Puchalski C, Zapałowska A, Zaguła G Comparison of energy efficiency and cost-effectiveness of biomass production in a newly established plantation of two varieties of topinambour (Helianthus Tuberosus L.). - Teka Komisji Motoryzacji i Energetyki Rolnictwa, 2015, Vol. 15, nr 4, s. 111-116
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Tarapatskyy M [et al.] Optimization of physicochemical properties of torrefied products obtained by processing of oat straw. - Teka Komisji Motoryzacji i Energetyki Rolnictwa, 2015, Vol. 15, nr 4, s. 155-160
- [współaut.] Tarapatskyy M, Saletnik B, Zaguła G [et al.] Assessment of energy properties of plant biomas pellets. - Teka Komisji Motoryzacji i Energetyki Rolnictwa, 2015, Vol. 15, nr 4, s. 3-6
- [współaut.] Zaguła G, Saletnik B, Puchalski C Influence of temperature during torrefaction process on the quality of torrefied products obtained from rapeseed straw and common osier. - Teka Commission of Motorization and Energetics in Agriculture, 2015, vol. 15, no. 4, pp. 7-12
- [współaut.] Puchalski C Wpływ wybranych czynników agrotechnicznych oraz procesu toryfikacji na właściwości energetyczne wierzby i słomy / Marcin Bajcar ; prom. Czesław Puchalski. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2015, 146 s.
- [współaut.] Puchalski C, Saletnik B, Zaguła G [et al.] Optymalizacja punktu temperaturowego i czasu trwania procesu toryfikacji wybranych produktów odpadowych rolniczej produkcji roślinnej. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2015, 107, [1] s.
- [współaut.] Zaguła G, Tarapatskyy M, Puchalski C [et al.] Obrazowanie zjawisk przemian fizykochemicznych wybranych grup owoców i warzyw z uprawy ekologicznej w czasie wegetacji i przechowywania. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2015, 225, [1] s.
- [współaut.] Rybka S, Zaguła G, Saletnik B [et al.] Sposoby zagospodarowania komunalnych osadów ściekowych w obliczu nowego prawodawstwa krajowego W: Produktywność i zdrowotność środowiska / red. nauk. Czesław Puchalski, Janina Kaniuczak, Grażyna Gajdek. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2015, S. 55-72
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Puchalski C [et al.] Akumulacja metali ciężkich (Pb, Cd, Hg) w wybranych ziołach pod wpływem symulowanego zanieczyszczenia gleby W: Produktywność i zdrowotność środowiska / red. nauk. Czesław Puchalski, Janina Kaniuczak, Grażyna Gajdek. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2015, S. 100-108
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Puchalski C [et al.] Tomatoes storage container for extension of fitness for consumption W: XVI Risk Factors of Food Chain 2015 : book of abstracts : Dudince, Slovak Republic, October 19-21, 2015 / eds. Anton Kováčik, Tomáš Slanina, Peter Čupka ; Slovak University of Agriculture in Nitra. Faculty of Biotechnology and Food Sciences, Department of Animal Physiology. Pedagogical University in Kraków. Szent István University in Gödöllo. University Rzeszów. Nitra, Slovak university of agriculture in Nitra: 2015, S. 32
- [współaut.] Saletnik B, Zaguła G, Tarapatskyy M [et al.] Selectivity of the magnetic field stimulation applied to growing "elsanta" strawberry fruits W: 3rd Honey Seminar jointly with 4th International Meeting of Young Food Technologists : book of abstract / University of Rzeszow ; Faculty Biology and Agriculture ; Student Scientific Group of Food Technologists "Ferment". [Rzeszow], [University of Rzeszow]: 2015, S. 30
- [współaut.] Saletnik B, Zardzewiały M, Drygaś B [et al.] Fruit storage container for extension of fitness for consumption (P.401126) W: Food Quality and Perspectives : XX Conference of Young Researchers - 4th International session, 14-15 of May 2015, Rzeszow : book of abstracts / red. Monika Wesołowska, Małgorzata Dżugan ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Polskie Towarzystwo Chemiczne, Uniwersytet Rzeszowski. Rzeszów, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Polskie Towarzystwo Chemiczne, Uniwersytet Rzeszowski: 2015, S. 105
- [współaut.] Saletnik B, Zardzewiały M, Drygaś B [et al.] New method for determining the fruit harvest ripening (P.406446) W: Food Quality and Perspectives : XX Conference of Young Researchers - 4th International session, 14-15 of May 2015, Rzeszow : book of abstracts / red. Monika Wesołowska, Małgorzata Dżugan ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Polskie Towarzystwo Chemiczne, Uniwersytet Rzeszowski. Rzeszów, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Polskie Towarzystwo Chemiczne, Uniwersytet Rzeszowski: 2015, S. 22
- [współaut.] Zaguła G, Puchalski C, Tarapatskyy M [et al.] Selectivity of the magnetic field stimulation applied to growing apple fruits W: XVI Risk Factors of Food Chain 2015 : book of abstracts : Dudince, Slovak Republic, October 19-21, 2015 / eds. Anton Kováčik, Tomáš Slanina, Peter Čupka ; Slovak University of Agriculture in Nitra. Faculty of Biotechnology and Food Sciences, Department of Animal Physiology. Pedagogical University in Kraków. Szent István University in Gödöllo. University Rzeszów. Nitra, Slovak university of agriculture in Nitra: 2015, S. 41
- [współaut.] Zaguła G, Saletnik B, Puchalski C [et al.] Effect of magnetic fields on selected physical characteristics and chemical composition of strawberry fruits W: Produktywność i zdrowotność środowiska / red. nauk. Czesław Puchalski, Janina Kaniuczak, Grażyna Gajdek. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2015, S. 73-88
- [współaut.] Zaguła G, Saletnik B, Puchalski C [et al.] Wpływ procesu toryfikacji na właściwości energetyczne biomasy roślinnej W: Produktywność i zdrowotność środowiska / red. nauk. Czesław Puchalski, Janina Kaniuczak, Grażyna Gajdek. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2015, S. 89-99
- [współaut.] Zapałowska A, Zaguła G, Puchalski C [et al.] Efektywność energetyczna uprawy biomasy ślazowca pensylwańskiego (Sida hermaphrodita) i topinamburu (Helianthus tuberosus L.) W: Produktywność i zdrowotność środowiska / red. nauk. Czesław Puchalski, Janina Kaniuczak, Grażyna Gajdek. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2015, S. 109-118
- [współaut.] Zardzewiały M, Saletnik B, Drygaś B [et al.] Effects of pre-sowing magnetic stimulation on the growth, development and changes in physicochemical properties in sugar beet seedlings W: Food Quality and Perspectives : XX Conference of Young Researchers - 4th International session, 14-15 of May 2015, Rzeszow : book of abstracts / red. Monika Wesołowska, Małgorzata Dżugan ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Polskie Towarzystwo Chemiczne, Uniwersytet Rzeszowski. Rzeszów, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Polskie Towarzystwo Chemiczne, Uniwersytet Rzeszowski: 2015, S. 133
- [współaut.] Zardzewiały M, Zaguła G, Saletnik B [et al.] Wpływ przedsiewnej stymulacji magnetycznej na siewki buraka cukrowego W: Produktywność i zdrowotność środowiska / red. nauk. Czesław Puchalski, Janina Kaniuczak, Grażyna Gajdek. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2015, S. 34-46
- [współaut.] Zaguła G, Puchalski C, Bilek M Methods of assessement of fruit and vegetable quality using computer vision systems W: Practical applications of environmental research / ed. by Joanna Kostecka, Janina Kaniuczak. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2012, S. 23-31
- [współaut.] Zaguła G, Puchalski C, Bilek M The influence of magnetic fields upon plants, seeds and fruits W: Practical applications of environmental research / ed. by Joanna Kostecka, Janina Kaniuczak. Rzeszów, Uniwersytet Rzeszowski: 2012, S. 11-22